Mircea Toader –reclamant și reclamat

   Membrii Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi se reunesc în şedinţă, la ora 13.00, pentru a decide dacă buletinele de vot din secţiile municipiului Tecuci şi comunei Cudalbi vor fi renumărate. Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL, deputatul Mircea Toader, a depus, în această dimineaţă, o sesizare la BEJ în care a acuzat mai mulţi preşedinţi ai secţiilor de votare din Tecuci şi Cudalbi că au dispus numărarea buletinelor de vot în cursul serii de sâmbătă, nicidecum duminică, aşa cum prevede legea. Mircea Toader a mai precizat, în sesizare, că buletinele de vot au primit şi ştampila secţiilor de votare. „Ni s-a semnalat că în cursul serii s-au numărat total sau parţial buletinele de vot, fiind ştampilate, la secţiile din Cudalbi şi Tecuci, fapt ce contravine legii 35/2008, care prevede că numărarea şi ştampilarea se face în dimineaţa zilei de votare. Motivarea preşedinţilor secţiilor de votare a fost că aşa au fost instruiţi de dumneavoastră. Solicităm să se reia numărarea buletinelor de vot aşa cum prevede legea”, se arată în sesizarea parlamentarului.


   Toader, acuzat că-şi face campanie prin SMS

La rândul său, deputatul Mircea Toader este acuzat că-şi face campanie electorală prin SMS. Democrat-liberalul a fost reclamat la Biroul Electoral Judeţean de către Traian Bălănică, care a reprodus, în sesizare, unul dintre SMS-urile recepţionate pe telefonul său mobil: "Sunt Mircea Toader. Este o zi importantă. Vă rog să aveţi încredere în mine şi să ieşiţi la vot".

 

   Acţiuni de deszăpezire în nordul judeţului

   Pentru a preîntâmpina eventualele probleme privind accesul la secţiile de votare din nordul judeţului Galaţi, acolo unde ninge de azi-dimineaţă, cinci utilaje ale Drumuri şi Poduri acţionează pentru înlăturarea zăpezii şi împrăştierea de antiderapant. „Acum acţionăm în zona Poiana, Buciumeni, Vişina, unde avem zăpadă de 10 centimetri. Cu antiderapant am mai dat la Berheci, Gohor, Bereşti, Bereşti-Meria, Bălăşeşti, Pleşa. Suntem pregătiţi. Dacă oamenii nu ies la vot, nu o fac din cauză că nu au acces la secţiile de votare”, ne-a declarat Luciano Tudor, directorul Drumuri şi Poduri.

   Potrivit Prefecturii Galaţi, în cele 436 de secţii de votare, sunt aşteptaţi la urne nu mai puţin de 522.616 de gălăţeni. Dintre aceştia, 263.050 se află în municipiul Galaţi, unde vor vota în 176 de secţii, iar  37.911, în municipiul Tecuci, acolo unde au fost amenajate 33 de secţii de votare. Bugetul estimat pentru aceste alegeri este de 2.640.000 de lei.

   Prezenţa la urne în judeţul Galaţi a fost, la ora 10.00, de 6,63% (7,21% în mediul urban şi 5,77% în mediul rural). Galaţiul este, astfel, pe locul cinci pe ţară, media fiind de 4,52%.

   Corina Dobre