Mircea Toader despre fiul-criminal al pedelistului Mircea Cadar: „un descreierat și un drogat”

   Democrat liberalul Mircea Toader se dezice de clanul Cadar, care a intrat în vizorul mass-mediei după ce unul dintre membri este acuzat de crimă deosebit de gravă. Mai precis, este vorba de fiul fostului consilier județean PDL Mircea Cadar, om de afaceri influent din Galați, proprietarul restaurantelor Havana, despre care se spune că ar fi implicat în afaceri mai puțin ortodoxe.

 

   Notar snopit în bătaie

   Dacă în calitate de consilier județean nu a avut nici măcar o inițiativă, în schimb, Mircea Cadar a demonstrat colegilor săi din partid că dă bine cu pumnul și are probleme serioase cu nervii. În urmă cu un an, presa a relatat că personajul în cauză l-a snopit în bătaie, în sediul PDL, de pe strada Domnească, pe George Schin, un notar al Biroului Notarial „Ciucă şi Asociaţii", membru PDL. Bătaia a ajuns și la urechile poliției, care a făcut cale întoarsă când a auzit că este vorba de cunoscutul om de afaceri Cadar.

 

   „Un drogat!”

   Întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, ce crede despre fapta săvârșită de Robert Daniel Cadar, fiul fostul consilierul județean Mircea Cadar, Toader nu s-a ferit să spună că este un „drogat”. „Tatăl lui este în continuare membru PDL. Băiatul lui cel mare nu a fost niciodată. Am auzit că e un descreierat, un drogat. Fiul cel mic este membru PDL. Ăla e baiat bun”, a spus acesta. Potrivit unor informații de la Registrul Comerțului, Daniel Cadar este administrator al firmei Lorecad. De asemenea, el a mai fost asociatul lui Alin Rotaru, cel care a adus pentru prima dată etnobotanicele în oraș. Se pare că, la un moment dat, fiul cel mare a lui Mircea Cadar a fost și administratorul unui lanț de magazine de „vise”. Lucru recunoscut, de altfel, chiar de tatăl său. Înainte de audieri, omul de afaceri a declarat că fiul său era consumator de etnobotanice. „E băiat bun, dar, de la patru ani, de când mama lui l-a lovit cu o scândură în cap, a dezvoltată o demenţă. A fost internat şi la Psihiatrie. Mi-a promis că se lasă de etnobotanice, dar nu a făcut-o”, a spus Mircea Cadar, în încercarea disperată de a-l scoate nebun și a-l scăpa de pușcărie.

 

   Complicitate la nivel înalt

   Și mai grav este că, viața fetei de 18 ani ar fi putut fi salvată, dacă polițiștii și procurorii și-ar fi făcut treaba la timp și s-ar fi autosesizat cu privire la ilegalitățile săvârșite de Robert Daniel Cadar. Mai ales că unii polițiști și procurori cunoșteau îndeaproape faptul că beizadeaua lui Cadar se ocupa de traficul de etnobotanbice și de o rețea de prostituție, însă, s-au făcut că nu observă și au considerat că e mai rentabil să ”ciugulească” de la cârciumile politicianului, decât să-și facă datoria.

   Lucian Popescu