Incompetenții de la Electrocentrale, Calorgal și Primărie îi țin pe gălățeni în frig și cetățenii acceptă pasiviUn lung lanț de incompetențe dublate de rea-voință a adus administrația Galațiului în situația de a-și ține beneficiarii sistemului de termoficare în frig, în propriile case. Situația se perpetuează de ani buni și este similară unui genocid administrat după metoda picăturii chinezești (http://www.nepasadegalati.ro/economic/2207-problema-termofic%C4%83rii-gala%C8%9Biului-este-jucat%C4%83-la-ruleta-ruseasc%C4%83-de-administra%C8%9Bia-incompetent%C4%83.html).

Ionuț Pucheanu, Marian Alexandru și Sinan Mustafa vă aduc frigul în case

Chiar dacă a preluat din vară mandatul de primar, Ionuț Pucheanu nu are nicio strategie clară pentru încălzirea Galațiului și merge pe ”moștenirea” lui Marius Stan (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2172-g%C4%83l%C4%83%C8%9Benii-vor-avea-ap%C4%83-cald%C4%83-printr-un-circuit-ca-n-filmele-cu-pro%C8%99ti.html). Mai mult, în toată deruta generată de lipsa de idei privind încălzirea centralizată a Galațiului, noul primar se bazează pe serviciile unei nulități politice și profesionale care să conducă Calorgal. Marian Alexandru, alesul PSD să conducă firma municipalității Calorgal, are o singură realizare în domeniu: a reușit să-i uimească pe participanții la ultima ”Comisie de dialog social”, atunci când și-a asumat încălzirea spitalelor din Galați, deși așezămintele de sănătate au centrale proprii. În aceste condiții, fără strategii tehnice și fără voință politică, gălățenii sunt lăsați în frig la fiecare început de sezon rece. La fel de grav este și faptul că beneficiarii sistemului centralizat de termoficare asistă pasivi la bătaia de joc politică privind încălzirea locuințelor din Galați. O ieșire în stradă a celor care tremură în case i-ar capacita pe decidenții politici să ia rapid o hotărâre. Pentru că există și posibilitatea ca administrația locală să-și recunoască incompetența în domeniu și să-i elibereze pe gălățenii captivi ai sistemului de termoficare centralizat. Astfel, oamenii vor putea găsi soluții alternative de încălzire, fără a fi umiliți de funcționarii Calorgal care, acum, trebuie să le aprobe decuplarea de sistemul falimentat de către politicul incompetent.

În această ecuație a incompetenței, un rol determinant îl are și Electrocentrale, furnizorul agentului primar de încălzire. De fiecare dată, ca și în acest an, după ce sunt întrunite toate condițiile municipalității, inclusiv plata în avans, ca la curve, directorul incompetent al Electrocentrale anunță încă vreo 10 zile de întârziere până la livrarea căldurii în casele gălățenilor. Personajul dubios Sinan Mustafa, cu rea-voință, face tot posibilul să nu coordoneze pornirea instalațiilor la Electrocentrale cu hotărârea politică și cu momentul virării banilor din bugetul municipalității. Asta, pentru că îl plătim cu sume imense numai pentru ca personajul incompetent să pozeze într-unul important (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2341-sinan-mustafa-micul-napoleon-al-termiei-castiga-lunar-27-000-lei-de-la-falimentara-electrocentrale-si-din-alte-functii.html).

S.Ț.