Kulturnicul Zanfir Ilie și un slugoi al primarului Pucheanu au pesedizat concursul pentru directori școlari   Intenția executivului tehnocrat de a depolitiza concursul pentru desemnarea directorilor de școli nu a avut succes în paradisul pesedist de la Galați. Politrucii PSD din comisia care a arbitrat concursul au făcut tot posibilul să promoveze oamenii partidului.

   Din start, intenția de a-i umili pe concurenți a fost clară din partea primarului PSD Ionuț Pucheanu, care l-a desemnat pe Ionel Burtea, funcționar pe la Serviciul de fond locativ. Individul, care nu are nicio legătură cu învățământul, este caracterizat de colegii săi ca fiind un slugoi al primarului, un tip incompetent și bârfitor, măcinat de răutate. Tot drept ”coadă de topor” a PSD în comisia de concurs a fost desemnat și politrukul sadea Zanfir Ilie, din partea Consiliului Local. Kulturnicul Zanfir Ilie este tolerat de fragila comunitate culturală gălățeană ca director la Biblioteca Județeană V.A. Urechia, funcție în care l-a propulsat tot PSD.

   Cele două unelte de partid au acționat flagrant în cazul desemnării directorului celei mai importante unități de învățământ preuniversitar din Galați, Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”. În acest caz, a fost lucrat profesorul de fizică Onuț Valeriu Atanasiu, care este și consilier local din partea PNL. Astăzi, în ultima zi de concurs, au fost punctate CV-urile și oferta managerială, după cum rezultă din postarea pe FB a profesorului de fizică. Pentru a-l favoriza pe simpatizantul PSD, contracandidatul profesorului Onuț Atanasiu la funcția de director al CNVA, Burtea și Zanfir Ilie l-au depunctat pe liberal, călcând în piciore metodologia, și i-au acordat notele 8,75, respectiv 8,25. Odată rezolvată problema candidatului susținut de PSD la directoratul CNVA, aceiași Ionel Burtea și Zanfir Ilie i-au acordat profesorului Atanasiu, în consens, nota 10 pentru același CV și aceeași ofertă managerială, dar în concursul pentru funcția de director adjunct.

   În mod sigur, situația nu este unică și vor apărea și alte cazuri în care au acționat politic inchizitorii PSD din comisia de concurs.

 

   S.Ț.