Potcoava de Aur găzduieşte „Târgul Meşterilor Populari”

    Nu mai puţin de 50 de meşteri populari autentici au poposit, în acest an, în oraşul de la malul Dunării, cu ocazia Serbărilor Galaţiului. „Târgul Meşterilor Populari”, eveniment organizat, an de an, de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, reuneşte artişti din Vâlcea, Bistriţa Năsăud, Suceava, Argeş, Maramureş, Iaşi, Vrancea, Braşov, Baia Mare, Neamţ, Harghita, Galaţi, dar şi meşteri din Republica Moldova.

   Artiştii populari, prezenţi în acest an la „Târgul Meşterilor Populari”, aduc în oraşul de la Dunăre o gamă variată de produse tradiţionale, de la cioplituri în lemn, ceramică, ţesături, pictură naivă, icoane pe sticlă şi până la măşti şi instrumente populare, dar şi produse culinare. „Practic, în cele patru zile, gălăţenii pot achiziţiona de la ceramica de Horezu şi până la ouăle încondeiate de Bucovina, participând totodată şi la demonstraţiile de mesteşuguri”, a declarat Aurelia Bogatu-Matei, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

   Din program, nu lipsesc spectacole susţinute de Fanfara “Valurile Dunării” şi soliştii Ansamblului folcloric „Doina Covurluiului”. Programul artistc începe în fiecare după-amiază, la ora 16.00. Deschiderea oficială a târgului are loc astăzi, la ora 12.00.

   Corina Dobre

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate