Un milion de oameni au semnat împotriva comerţului cu lei

   O şarlatanie sinistră, transformată în afacere profitabilă, a luat amploare în Africa de Sud: sute de lei sunt sacrificaţi pentru producerea unor false poţiuni afrosidiace pentru bărbaţi. Putem opri acest măcel doar lovind guvernul sud-african în punctul său cel mai sensibil: industria turismului.
   Interzicerea la nivel global a comerţului cu oase de tigru a îndreptat atenţia escrocilor către regii animalelor. În Africa de Sud, mulţi lei sunt crescuţi în ferme speciale pentru aşa-numitele vânători "la conservă" pentru care turiştii plătesc mii de dolari: animalele sunt închise în spaţii înguste şi perfect izolate, putând fi împuşcate de la mică distanţă. Experţii spun că oasele leilor sacrificaţi în aceste ferme sunt exportate acum contra unor sume foarte mari în Asia ca materie primă pentru prepararea de "leacuri medicinale" şi "poţiuni afrodisiace". Cererea este foarte mare iar experţii avertizează că o dată cu creşterea preţurilor chiar şi soarta leilor care trăiesc în libertate - doar 20.000 de exemplare în acest moment - va fi pusă în pericol. 
   Dacă reuşim să îl convingem pe preşedintele Zuma că aceste afaceri dubioase afectează imaginea Africii de Sud scăzând atractivitatea ţării ca destinaţie turistică, acesta nu va avea de ales şi va trebui să ia măsuri rapide pentru interzicerea şi pedepsirea comerţului cu oase de leu. Vom lansa o campanie în aeroporturi şi în mass-media de specialitate - reviste şi site-uri de turism - dar avem nevoie de o petiţie cu cel putin un milion de semnături pentru a putea susţine această campanie. Semnează acum şi ajută-ne să salvăm leii din Africa de Sud:
   http://www.avaaz.org/ro/stop_lion_slaughter_for_sex_aides_rb/?bKPcSeb&v=30893
   "Vinul din oase de tigru" şi alte poţiuni asemănătoare au stârnit o avalanşă de proteste din partea comunităţii internaţionale - aşă că şarlatanii au găsit acum o altă sursă de câştig. Experţii spun că dacă guvernele vor întârzia să ia măsuri clare pentru interzicerea acestor afaceri ucigaşe, leii vor fi următorii pe lista animalelor pe cale de dispariţie, după tigrii şi rinoceri. 
   Există o singură soluţie: interzicerea şi pedepsirea comerţului cu oase şi organe de leu. Africa de Sud este la ora actuală cel mai mare exportator de trofee, oase şi organe de leu, fiind şi singura ţară africană unde creşterea de lei pentru vânătoarea "la conservă" este legală.Trebuie să îi demonstrăm guvernului sud-african că turiştii nu vor întârzia să reacţioneze în faţa acestui măcel sinistru, făcând să scadă încasările celei mai înfloritoare industrii a ţării.
   Regele animalelor e neputincios în faţa cruzimii oamenilor - acesta e mesajul campaniei noastre, care are nevoie de sprijinul vostru! Semnează acum şi ajută-ne să ducem mesajul mai departe:
   http://www.avaaz.org/ro/stop_lion_slaughter_for_sex_aides_rb/?bKPcSeb&v=30893
   Membrii Avaaz de pe tot cuprinsul globului şi-au unit deja forţele pentru a proteja elefanţii şi rinocerii, pentru a salva albinele de la atacul otrăvitor cu pesticide şi pentru întemeierea marilor rezervaţii naturale din Chagos şi Australia, unde specii acvatice pe cale de dispariţie sunt protejate şi conservate. E timpul să ne unim din nou puterile pentru a salva leii Africii!
   Jamie, Alex, Antonia, Mia, Alice,Ricken, Luca, Emily şi întreaga echipă Avaaz

Adaugă comentariu

Codul de securitate