”Let’s do it, România !“ caută voluntari, în Galaţi, care să strângă gunoaiele altora

Program implementat din anul 2010, "Let's do it, România!" îşi propune şi anul acesta să strângă cât mai mulţi voluntari, oameni dornici de a trăi într-o ţară mai curată. Data de 24 septembrie va însemna ziua în care vor fi strânse gunoaiele şi în Galaţi, oraș ce nu excelează în curățenie. Gălățenii au fost deja avizaţi de importanţa proiectului, la punctul de informare «Let's do it » de pe Faleză, vizavi de restaurantul Libertatea. Echipa orașului, nostru formată din tineri entuziaști, s-a pus deja la dispoziţia tuturor celor interesaţi de a participa la Curăţenia Naţională, în fiecare weekend, până pe 18 septembrie..

Programul constă în strângerea tuturor PET-urilor, pungilor şi hârtiilor aruncate de alţii, asta, într-o singură zi. Bineînţeles că acțiunea necesită un număr mare de persoane pentru a putea curăţa întregul oraş de gunoaie. Echipa « Let's do it, România ! », din Galaţi, este încrezătoare, după primele semne, că anul acesta va strânge mai mulţi voluntari ca în anul precedent.

Mergând pe premisa "Nu ne permitem să ne cumpărăm o ţară mai curată, şi nici nu am avea cum, dar putem să o curăţăm noi!", echipa oraşului nostru a reuşit să atragă şi o serie de parteneri din societatea civila.

Acțiunea din data de 24 septembrie va încerca să tragă un semnal de alarmă celor ce ignoră importanţa mediului înconjurător. Nu există siguranţa ca după această dată Galaţiul să devină un oraş mai curat. Rămâne doar speranţa că se va împuţina numărul persoanelor ce nu aruncă gunoaiele acolo unde le este locul: în tomberon!

Alexandra Cristea

Adaugă comentariu

Codul de securitate