Angajații GSK România - voluntari pentru o zi în sprijinul a 7.700 de persoane defavorizate

   Peste 250 de angajaţi ai GlaxoSmithKline (GSK) România şi ai GlaxoSmithKline Consumer Healthcare România au participat, în perioada 10-25 iunie, la cea de-a cincea ediție a evenimentului anual de voluntariat al companiei - „GSK Orange Day”. Anul acesta, voluntarii GSK, alături de partenerii campaniei, au participat la 20 de acțiuni menite să îmbunătățească viața de zi cu zi a peste 7.700 de copii și adulți din întreaga țară. Evenimentul anual de voluntariat s-a desfășurat în 14 localități din județele Galați, Ilfov, Constanţa, Maramureș, Cluj, Bihor, Gorj, Giurgiu, Alba, Argeș, Timiș, Mureș, precum și în București. 

 

   Voie bună la “Planetarium”

   Imediat după ultimul clopoțel de la școală, voluntarii GSK, împreună cu membrii ASCOR Galați, au adus zâmbete, voie bună și optimism în inimile a 35 de copii din cartierul Filești, de la marginea orașului, acolo unde sute de familii trăiesc la limita subzistenței. Cei mici au avut parte de experiența vieții lor, după ce au fost preluați de voluntari pentru o mică excursie la Grădina Botanică. Copiii au putut admira, apoi peștii, după care au explorat galaxia la “Planetarium” și au vizionat un film 3D.            

 

   Pizza, înghețată și fructe pentru copii

   Voluntarii GSK din Alba au revenit, anul acesta, la Casa de tip familial “Sf. Ierarh Nicolae”, din Târșa, unde s-au reîntâlnit cu copiii pe care i-au ajutat și anul trecut. Ei au muncit la înlocuirea gardului din jurul casei, dar și a porții vechi, săpând gropi, montând stâlpi din beton și sudând plasele de sarma. Voluntarii au făcut pauză doar pentru masa de prânz, una care a fost așezată în curte, la umbra unui arbore secular. Spre bucuria lor, copiii au fost serviți de voluntarii GSK cu pizza, sucuri, fructe, napolitane și înghețată.

După aceste momente pline de voie bună, voluntarii s-au reîntors la muncă, alături de mulți oameni veniți din sat să ajute, toți fiind supravegheati îndeaproape de copii.

 

   Periuțe, badminton și voie bună pentru micuții din Timișoara

   Angajații GSK din Timișoara și-au dedicat ziua ”GSK Orange Day” în beneficiul copiilor provenind din familii defavorizate, care sunt incluși în programul Centrului Educațional pentru integrare școlară și prevenirea abandonului școlar, derulat de SCOP și United Way. Pentru a-i ajuta să învețe într-un mediu mai prietenos, voluntarii au avut grijă ca, în prima parte a zilei, să reabiliteze curtea interioară a centrului: au montat mese, au plantat iederă și au făcut curățenie. Copiii au participat apoi la o lecție de igienă orală și au fost recompensați pentru atenția lor cu periuțe și pastă de dinți. Ziua s-a încheiat cu câteva partide de badminton, volei și alte jocuri.

 

   Copiii cu dizabilități din Cluj, în vizită la Zoo

   La Cluj, angajații GSK au petrecut momente pline de energie și emoție alături de copiii de la Grădinița Malteză, copii cu dizabilități neuromotorii. Programul a inclus o vizită la Zooparcul ”Moara de Vânt” din Salicea, unde micuții au putut vedea 250 de animale din peste 40 de specii.

Copiii au fost încântați că au putut hrăni animalele, sub supravegherea directa a îngrijitorilor din parcul de agrement, care încurajează astfel de interacțiuni. Grupul s-a destins apoi la o gustare, servită chiar în parc, spre bucuria celor mici, care au avut astfel parte de o zi ieșită din comun.

 

   Un spital mai frumos la Târgu Jiu

   O echipă de 10 voluntari GSK a participat la reabilitarea sălii de așteptare din ambulatorul de oncologie al Spitalului  Județean de Urgență Târgu Jiu. Ei au contribuit la construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, înlocuirea ferestrelor și a ușii degradate, zugrăvirea sălli de așteptare și pardosirea acesteia cu linoleum antistatic. Sarcinile au fost dificile. Împreună cu angajații spitalului, ei au pregatit și turnat beton, au îndepărtat straturile vechi de vopsea, au demontat ferestrele vechi și au montat altele noi. Dar răsplata a fost pe măsură: mulțumirile din partea managementului spitalului și a personalului din cabinetul de oncologie le-au adus voluntarilor sentimente de bucurie și împlinire.

   Beneficiarii proiectului derulat de voluntarii GSK Orange Day sunt cei aproximativ 7.000 de pacienți care trec anual pragul ambulatorului de oncolgie (numai în 2012, 7.200 de pacienți au beneficiat de serviciile ambulatorului, iar anul acesta, până la 1 iunie, 3.300 de persoane).