Un maşinist de la Teatrul Muzical riscă să îşi piardă casa din cauza unui salariu de mizerie

  În timp ce activiştii de partid ai formaţiunilor politice gălăţene se lăfăie în lefuri nesimţite, pe bani publici, angajaţii instituţiilor de cultură din Galaţi sunt trataţi precum nişte paria, dacă ne raportăm la salariile pe care le încasează. Un maşinist de la Teatrul Muzical, împreună cu familia sa, riscă să trăiască în beznă, din cauză că nu are bani pentru a putea achita facturile pentru consumul de energie către Electrica. Maşinistului i-a fost tăiat şi telefonul, de curând, iar compania la care este abonat pentru servicii de cablu sau internet i-a sistat serviciile. Ciuchină Dumitru riscă să îşi piardă şi casa, din cauza datoriilor cumulate la întreţinere, întrucât a primit ameninţări, în repetate rânduri, că va fi dat în judecată pentru restanţe şi penalităţi. „Sunt oameni care ne sfidează şi îşi bat joc de noi. Noi, compartimentul tehnic, avem cel mai mult de suferit pentru că fostul director, Florin Melinte, în noi a lovit cel mai mult. O femeie de serviciu are un salariu de 400 de lei, în timp ce eu iau 500 de lei. Recuzita, care cară două scaune şi un pahar, are salariu de 1.000 de lei. Nu mai pot trăi aşa. Am un copil bolnav de autism, am familie de care trebuie să am grijă. Sunt soţ şi soţie care iau 25 de milioane, 100 de milioane. Nu se mai poate aşa. Eu muncesc, îmi fac treaba. Muncesc la repetiţii, la spectacole, la turnee”, ne-a declarat Ciuchină Dumitru.

   Maşinistul a înmânat conducerii Primăriei o petiţie prin care solicită municipalităţii să ia măsuri urgente privind salariile angajaţilor instituţiilor de cultură.

 

   Abuzurile lui Melinte i-au transformat pe angajaţi în sclavi

   Chiar dacă era PSD-istului Florin Melinte a luat sfârşit, efectele dictaturii fostului director se resimt şi astăzi. Directorul interimar al Teatrului Muzical, Teodor Niţă, ne-a spus că va căuta o soluţie, deşi, în prezent, „suntem încorsetaţi de lege”. „Din păcate, salariile sunt blocate şi nu avem niciun drept să le majorăm. Vom avea o discuţie cu reprezentanţii Primăriei şi încercăm să găsim o soluţie cât mai repede. Este o situaţie atipică. În sistemul bugetar nu s-a mai permis creşterea salariilor. Prin sancţiunile aplicate de către fostul director li s-au diminuat veniturile, după care a apărut şi tăierea salariilor cu 25%. Nu este rea voinţă, doar că suntem încorsetaţi de aceste legi şi căutăm soluţii legale”, ne-a declarat Teodor Niţă.

   Corina Dobre