Clanul PSD de la Spitalul Judeţean îl alungă și pe cardiologul Mihai Bucatanschi

    Conducerea Spitalului Judeţean Galaţi produce ilegalităţi pe bandă rulantă. După scandalul demiterii chirurgului Paul Ichim, unul dintre cei mai apreciaţi medici gălăţeni, un alt război a luat naştere la Judeţeanul gălăţean. Şefa Secţiei de Cardiologie, Eugenia Nechita, soţia PSD-istului Aurel Nechita, cel care trage toate sforile în medicina gălăţeană, îi pregăteşte demiterea cardiologului liberal Mihai Bucatanschi. Motivul, invocat de şefa Secţiei de Cardiologie, îl reprezintă patru absenţe pe care Mihai Bucatanschi le-a înregistrat participând la un Congres de Cardiologie. În ciuda faptului că medicul liberal a depus două cereri prin care îşi anunţa participarea la Congres, care i-au fost înregistrate, ba mai mult, aprobate. „Este adevărat că vor să mă demită pe acest motiv. Eu, însă, am anunţat participarea la Congresul din august, încă din februarie, iar mai apoi, în mai, prin două cereri. Doamna doctor Nechita m-a trecut în pontaj ca absent nemotivat, pe acea perioadă, dintr-un exces de zel, făcând un abuz în serviciu”, ne-a declarat doctorul Mihai Bucatanschi.

   Medicul gălăţean a fost propus pentru demitere, vineri, în cadrul întrunirii Consiliului Director de la Spitalul Judeţean, de către şefa Secţiei de Cardiologie, iar cele două cereri, pe care Bucatanschi le-a înregistrat în lunile februarie şi mai, au dispărut. „Norocul meu a fost că mi-am făcut copii pe care le-am păstrat, au număr de înregistrare, tot ce trebuie. Am aflat despre propunerea de desfacere a contractului meu de muncă de la colegi. Nu am fost anunţat. Şefei de secţie i s-a atras atenţia că greşeşte, dar nu a contat”, ne-a mai spus Mihai Bucatanschi.

   Cardiologul gălăţean este hotărât să se adreseze instanţei şi să invite conducerea Secţiei de Cardiologie, dar şi pe cea a Spitalului Judeţean, la Parchet, întrucât abuzul în serviciu şi falsul în acte reprezinte fapte de natură penală.

    Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate