Măsluitorul dosarelor de malpraxis se opune ca Paul Ichim să mai opereze în Județean

   Președintele pe viață al Colegiului Medicilor Galaţi, ORL-istul Dumitru Cristea, medicul care de ani buni mătrășește dosarele de malpraxis ale colegilor săi, se opune ca un chirurg renumit să mai opereze în Spitalul ”Sf. Apostol Andrei”. Revenirea chirurgului Paul Ichim la Spitalul Judeţean Galaţi este sabotată și de colegii săi liberali, nu doar de tabăra PSD-istă din unitatea sanitară. Pe lângă managerul Călina Lazarovici şi directorul medical Dorel Firescu, Ichim s-a pricopsit, de curând, şi cu un împotrivirea președintelui Colegiului Medicilor, Dumitru Cristea.

   Medicii prezenţi în cadrul Consiliului de Administraţie, reunit la finele acestei săptămâni, au pledat, la unison, pentru a-i interzice lui Paul Ichim să profeseze la Galaţi. Interesant este faptul că, printre participanții la şedinţă s-a aflat, în calitate de invitat, şi colegul de partid al lui Ichim, liberalul Dumitru Cristea, medic ORL-ist şi preşedinte al Colegiului Medicilor din Galaţi. Surse din cadrul Spitalului Judeţean ne-au relatat că Dumitru Cristea s-a opus şi că a criticat vehement dorinţa de revenire la Galaţi a lui Paul Ichim. Ba mai mult, ORL-istul a făcut front comun cu tabăra PSD din cadrul spitalului, dirijată de fostul secretar de stat Aurel Nechita. „Am aflat şi eu despre acest lucru. Cristea a fost tot timpul în relaţii cu PSD. A făcut parte din USL înainte să existe USL-ul. El a jucat mereu pe mai multe fronturi. Nu e o chestiune de politică aici, ci una personală”, ne-a spus chirurgul Paul Ichim.

   Surse din medicina gălăţeană susţin că motivul pentru care Cristea se opune revenirii lui Ichim este legat de faptul că medicul chirurg „ştie prea multe”. „Nu sunt singura persoană care s-a opus. Eu nu mai fac politică. El este parlamentar. Avem 20 de medici parlamentari care nu au făcut nimic pentru bolnavi. Nu au schimbat un articol de lege. Nu am nicio stimă pentru ei. Eu nu îl venerez. Nu mă leagă nimic de el. Nici prietenie, nici ură. Nu am nimic cu el”, a afirmat Dumitru Cristea. Problema gălățenilor este faptul că medicina a fost politizată și că asistă la un război absurd, în timp ce sistemul sanitar local se prăbușește. O gașcă de medici înscriși în PSD a acaparat tot și se opune ca cel mai bun chirurg din zonă să mai opereze în Județean.

   Chirurgul Paul Ichim a obţinut dreptul de liberă practică la Judeţean, însă conducerea unităţii medicale refuză să pună în aplicare hotărârea Consiliului de Administraţie, veche de aproximativ două luni. Deşi trebuia să se pronunţe în acest caz, Consiliul Judeţului Galaţi a depășit termenul legal de 30 de zile. „Parcă i-a împroprietărit cineva cu spitalul. Pe preşedinte CJ ,însă, îl doare undeva. Nu au ei nicio treabă. Sunt mai preocupaţi de treburile politice. De 20 de ani, primează politrucii”, a mai spus Paul Ichim.

  

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate