Gălățenii primesc gratuit periuțe de dinți noi în schimbul celor uzate

   Pe lângă această acțiune, pe parcursul acestui an, românii beneficiază de consultații stomatologice și detartraje gratuite în cadrul cabinetelor înscrise în campanie; lista este disponibilă pe www.zambesteromania.ro;

   ”Rabla pentru Periuța Ta” și consultațiile stomatologice gratuite fac parte din campania pentru o mai bună sănătate orală Zâmbește România, desfășurată pentru al patrulea an consecutiv;

   Un român folosește, în medie, aceeași periuță de dinți timp de 1,5 ani, deși medicii stomatologi recomandă schimbarea periuței de dinți o dată la 3 luni. În mediul rural, românii își schimbă periuța o dată la 10 ani.

   Duminică, 24 mai, caravana “Rabla pentru Periuța Ta” ajunge, pentru al doilea an consecutiv, în Galați. Începând cu ora 10:00, toți cei care vin în zona Casei de Cultură cu vechea periuță de dinți, la cortul special amenajat, vor primi gratuit în schimbul ei una nouă, alături de un cupon de reducere de 20% pentru pasta de dinți preferată, la alegere din gamele Sensodyne, Aquafresh sau Paradontax. Cupoanele sunt valabile în rețelele magazinelor Cora și DM și în lanțurile de farmacii Catena, Centrofarm, DONA, HelpNet, SensiBlu, Ropharma (în toate punctele de lucru ale acestora din România), în perioada 16 mai 2015 – 31 decembrie 2015. Mai mult, participanții pot aduce și periuțele uzate ale familiei (maxim 3 periuțe) pentru a primi altele noi în schimb.

   Specialiști în sănătatea orală vor fi prezenți la standul caravanei pentru a oferi sfaturi personalizate celor interesați.

 

   Consultații stomatologice gratuite în toată țara

   Și în acest an, campania Zâmbește România pune la dispoziția românilor o nouă listă de cabinete stomatologice care oferă consultații și alte servicii gratuite. Cei interesați sunt invitați să intre pe www.zambesteromania.ro să identifice cabinetul stomatologic cel mai apropiat lor și să se programeze la o consultație gratuită sau un detartraj gratuit.  Lista de cabinete de pe site este în permanentă actualizare.

   Ultimele statistici arată obiceiuri ușor mai optimiste: românii își schimbă periuța de dinți o dată la 1,5 ani, față de 2 ani (datele anterioare)

   Inițiativa „Rabla pentru Periuța Ta” promovează obiceiurile corecte de igienă orală, ca răspuns la statisticile îngrijorătoare cu privire la sănătatea dinților românilor.

  Potrivit celor mai recente studii de piață, care analizează obiceiurile de igienă orală de pe parcursul întregului an 2014 din perspectiva consumului, un român își schimbă periuța de dinți o dată la 1,5 ani, deși medicii stomatologi recomandă schimbarea periuței de dinți o dată la 3 luni. În Europa, 77% dintre germani respectă această regulă și își schimbă periuța cel puțin o dată la 3 luni.

   La nivel rural, obiceiurile stagnează: românii în continuare își schimbă periuța de dinți numai o dată la 10 ani.

   Deși cifrele de consum sunt ușor mai optimiste față de anul anterior, aceste rezultate indică în continuare o igienă orală precară a populației şi apar în contextul în care românii recunosc importanţa rutinei de igienă dentară dimineaţa şi seara, declarând că totuși nu își periază dinții de două ori pe zi. 

 

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate