Managerul Călina Lazarovici şi directorul medical Firescu – acuzaţi de abuz în serviciu

     Chirurgul Paul Ichim îi acuză pe managerul Spitalului Judeţean, Călina Lazarovici, şi pe directorul medical, Dorel Firescu, de abuz în serviciu. Chirurgul este nemulţumit de faptul că cei doi directori ai spitalului nu pun în aplicare o hotărâre a Consiliului de Administraţie al unităţii medicale.

   Tabăra PSD din cadrul Spitalului Judeţean, condusă de fostul secretar de stat Aurel Nechita, îi interzice doctorului Paul Ichim (senator PNL) să profeseze la Galaţi. Managerul Călina Lazarovici refuză să pună în aplicare hotărârea Consiliului de Administraţie prin care unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi, exilat la Brăila, este autorizat să opereze în secţia pe care o conducea.

   Pentru că se încăpăţânează să nu pună în aplicare hotărârea CA, managerul Spitalului Judeţean, Călina Lazarovici, este tot mai des văzută la Consiliul Judeţului Galaţi, unde dă cu subsemnatul în cazul Ichim. Surse din cadrul spitalului afirmă că managerului Lazarovici i se pregăteşte demiterea din funcţie. În aceste condiţii, triada Lazarovici-Firescu-Bacalbaşa stă pe o bombă cu ceas.

  

Ichim a relamat-o pe Lazarovici la CJ

   După scandalul iscat de rezultatul anchetei efectuate de Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean, în urma căreia conducerea unităţii medicale a fost acuzată de management defectuos şi încălcare a legii, Lazarovici şi Firescu sunt protagoniştii unui nou scandal. Cu toate că Paul Ichim a obţinut dreptul de liberă practică la Judean, managerul Călina Lazarovici şi directorul medical Firescu refuză să pună în aplicare hotărârea Consiliului de Administraţie. Hotărârea Consiliului de Administraţie este veche de aproximativ o lună şi jumătate. Mai mult, Călina Lazarovici şi Dorel Firescu acţionează ca veritabili politruci şi nu pierd nicio ocazie pentru a bloca revenirea liberalului Ichim în sistemul public medical gălăţean.

   Faptul că managerul de la Judeţean ar putea răspunde penal pentru abuz în serviciu a ajuns şi în atenţia preşedintelui Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac. Acesta a invitat-o pe Lazarovici la o serie de discuţii, săptămâna trecută, pe tema sesizărilor scrise înregistrate de doctorului Paul Ichim la CJ.

  

„Ne vom vedea la Parchet”

   Medicul chirurg Paul Ichim ne-a confirmat că a făcut o serie de sesizări către Consiliul Judeţului Galaţi şi către cel de Administraţie al Spitalului Judeţean, în care cere autorităţilor să oblige managerul unităţii medicale să îi permită să profeseze. Mai mult decât atât, chirurgul gălăţean este hotărât să depună plângere penală împotriva managerului de la Judeţean. „Bănuiesc că ceea ce face doamna Lazarovici se încadrează la abuz în serviciu. Voi discuta cu juriştii şi vom analiza problema. Vom merge în proces şi ne vom judeca. Se pare că deranjez nişte confraţi care au aceeaşi specialitate şi directive foarte clare de la partid. Eu am fost, de-a lungul timpului, direct şi am spus lucrurilor pe nume. Se pare că acest lucru a deranjat şi prin urmare, sunt o persona non grata. Chiar unul dintre cei mai vocali împotriva mea, la negocieri, a fost directorul medical Firescu”, a declarat doctorul Paul Ichim.

   Corina Dobre

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate