Sanofi lansează www.complete-life.ro - portal care învaţă persoanele cu diabet cum pot avea o viaţă completă

   Sanofi România vine în sprijinul persoanelor diagnosticate cu diabet şi lansează www.complete-life.ro – portalul pentru o viaţă completă, o platformă în limba română cu sfaturi şi informaţii specializate despre una dintre cele mai răspândite afecțiuni. Conform Federaţiei Internaţionale a Diabetului, dacă diabetul ar fi o ţară, ar fi a treia cea mai mare din lume. Portalul www.complete-life.ro se adresează persoanelor diagnosticate cu diabet şi le oferă informaţii despre cum pot duce o viaţă completă, chiar dacă suferă de această afecţiune.

   „Educaţia în diabet este o componentă importantă în gestionarea corectă a acestei afecţiuni. www.complete-life.ro este portalul care adună laolaltă persoane care pot oferi sfaturi avizate şi pacienţi care au nevoi şi care aşteaptă să fie îndrumaţi corect. Platforma oferă informaţii accesibile, grupate pe categorii de interes major. Şi nu în ultimul rând, le aminteşte celor în cauză că o informare corectă asupra afecţiunii de care suferă duce la controlarea acesteia şi contribuie, implicit, la o viaţă normală ”, a declarat dr. Cornelia Bala, Preşedinte Asociaţia Română de Educaţie în Diabet.

   Medici  specialişti, psihologi şi diabetologi colaborează pentru ca portalul www.complete-life.ro să ofere conținut relevant, actualizat, verificat şi interesant, atât persoanelor diagnosticate cu diabet, cât şi celor interesate de un stil de viaţă sănătos. Pentru că 1 din 2 persoane cu diabet nu ştie că are această boală (conform Federaţiei Internaţionale de Diabet), este nevoie de o informare corectă şi de sfaturi avizate.

 

   Despre diabet zaharat

   Diabetul zaharat este o boală cronică, ce  poate fi prezentă sub două forme: diabet zaharat tip 1, boală autoimună caracterizată prin absenţa producerii de insulină (hormonul care reglează concentraţiile de glucoză din sânge) în pancreas şi diabet zaharat tip 2,  boală metabolică  ce rezultă prin combinarea celor două mecanisme diabetogene fundamentale în care sunt implicate două defecte biologice principale şi anume capacitatea redusă a organismului de a răspunde la propria insulină și o producţie deficitară de insulină. Ambele tipuri de diabet sunt caracterizate prin creşterea concentraţiei de glucoză în sânge (hiperglicemie). În timp, hiperglicemia necontrolată determină complicaţii macrovasculare şi microvasculare. Complicaţiile macrovasculare, care afectează vasele mari de sânge, includ infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral şi boală vasculară periferică. Complicaţiile microvasculare afectează vasele mici de sânge de la nivelul ochilor (retinopatie), rinichilor (nefropatie) şi nervilor (neuropatie). Incidenţa globală a diabetului creşte cu un ritm alarmant, peste 382 de milioane de oameni din întreaga lume suferind în prezent de această boală, conform Federaţiei Internaţionale a Diabetului.

Adaugă comentariu

Codul de securitate