Medicul Dragoș Teodoru a transformat Spitalul ”Anton Cincu”-Tecuci în afacere proprie

   Manager interimar, din 2009, al Spitalului Municipal ”Anton Cincu”, din Tecuci, medicul Dragoș Teodoru se concentrează mai mult pe afacerile proprii. Majoritatea achizițiilor de medicamente și materiale sanitare, în spitalul tecucean, se fac fără licitații, încă din 2010, după cum reiese din documentele de aprovizionare a unității sanitare. Astfel, un pachet de vată, de 200 g, este achiziționat de spital cu 3,60 lei, preț fără TVA, iar leocoplastul cu 2,86 lei, tot fără TVA. Și lista achizițiilor umflate continuă cu comprese nesterile, care costă 18,80 lei pachetul, dar și seringi de 7 lei bucata. La acestea, se adaugă o serie de medicamente cumpărate la prețuri exorbitante.

   Cu toate că spitalul are laborator de analize propriu, managerul Dragoș Teodoru a renunțat la el și a intrat intrat într-o combinație cu firma Sanomed, din localitatea Cornu, județul Prahova. În combinație l-a introdus și pe Valentin Boldea – directorul Direcției de Sănătate Publică Galați, cel care ar fi trebuit să-i stopeze acțiunea în defavoarea spitalului. Astfel că, acum, tecucenii au acces la analize de laborator la prețuri mult mai mari, care cuprind și comisionul directorului de spital. În seria afacerilor făcute de manager în defavoarea spitalului mai intră un contract cu firma de construcții a ex-deputatului PDL Constantin Petrea, care a refăcut prost acoperișul Secției ATI, pe bani mulți, proveniți din donația unui tecucean. Nici fierul vechi din curtea spitalului nu a scăpat de ”grija” managerului Teodoru. Acesta este încărcat, periodic, în mașini și dispare, fără acte, din custodia spitalului, dar în beneficiul managerului.

   Medicul Dragoș Teodoru rezistă în poziția de manager interimar al Spitalului Municipal ”Anton Cincu” printr-un slalom politic pe care îl face cu dibăcie. Până de curând, medicul Dragoș Teodoru a stat agățat de PDL. După alegerile locale din urmă cu trei săptămâni, acesta a sărit de gâtul liberalilor și al noului primar al Tecuciului, Daniel Țuchel.

   Sorin Țiței