Dumitru Nicolae: „L-am pregătit pe Ciumacenco pentru funcţia de primar”

    Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, i-a pus, ieri, la zid pe Marius Necula (candidatul APP) şi pe Marius Stan (candidatul USL), care râvnesc la fotoliul de edil-şef al oraşului de la Mila 80. Cel mai aspru criticat, însă, de primarul în funcţie a fost Marius Necula, despre care Nicolae a precizat că „nu este candidat”. „Eu, pe Marius Necula, nu îl consider candidat la Primărie. Acum trei ani, eram în spital la Târgul Mureş, iar domnul Marius Necula împreună cu doamna Toader (n.r. soţia deputatului Mircea Toader) au făcut o conferinţă de presă şi au zis aşa: <<Dumnezeu să îl ierte. Astăzi, la ora 5, a murit primarul Dumitru Nicolae>>. Ăsta e omul (...) Undeva, în prospectul lui, zice că dacă va fi ales primar, reduce costurile cu 50%. Nu este posibil aşa ceva pentru că în costurile căldurii, 68% reprezintă costurile Electrocentrale”, a declarat Nicolae. Social-democratul a condamnat promisiunile electorale ale candidaţilor pentru funcţia de primar, multe dintre acestea fiind catalogate drept aberante, în condiţiile în care, în opinia sa, acestea nu vor putea fi şi materializate. „Eu citesc prin hârtiile astea electorale care apar: <<voi construi supermarket>> – unde să îl mai construieşti? Nici nu mai e voie să îl faci în oraş. <<Voi face cel mai mare stadion, de 70.000 de persoane>>... şi ce să facem cu el? Aud că fiecare are câte o idee năstruşnică. Măi, fraţilor, trebuie să facem ce este nevoie”, a declarat primarul.

 

    Cu bătaie lungă, pentru Nicuşor Ciumacenco

   Întrebat cărui candidat îi oferă sprijin în cursa electorală, Nicolae s-a eschivat precizând că „nu am voie să susţin vreun candidat”. Cu toate acestea, edilul-şef a oferit, în schimb, câteva indicii, voite sau nu, în acest sens: „e bine să fie un primar din Galaţi” - făcând referire la faptul că, dintre principalii candidaţi pentru fotoliul de edil-şef, singurul gălăţean getbeget este Nicuşor Ciumacenco (Marius Necula şi Marius Stan provenind din Hârşova, respectiv Hunedoara). De altfel, Nicolae a precizat: „L-am pregătit pe Ciumacenco pentru funcţia de primar”. „În alte ţări, primarul – cum se cheamă el – este considerat părintele urbei. Vrei nu vrei, asta eşti. La noi a devenit o modă să ne înscriem să candidăm la Primărie (...) Faceţi-i, băi, primari pe toţi. Primarul reprezintă o funcţie care necesită experinţă. Aceasta nu se învaţă la şcoală, ci se trăieşte. La capitolul primar, experienţa o trăieşte populaţia. Primarul trebuie să fie pregătit şi să aibă experinţă de conducere”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae.

Primarul în exerciţiu a precizat, în schimb, că „dacă eram sănătos şi mai tânăr, mai candidam o dată ca să fac în ciudă duşmanilor de clasă”.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate