Marius Stan i-a completat dota fiicei sale cu un apartament social obținut ilegal

   Liberalul Marius Stan, candidatul USL pentru Primăria municipiului Galaţi, este acuzat că i-a făcut cadou fiicei sale un apartament social, prin metode ilegale. Liderul PNTCD Galaţi, Marian Popa, l-a somat, ieri, pe preşedintele Clubului de fotbal „Oţelul”, să cedeze municipalităţii un apartament cu trei camere în Galaţi, în contul celui dobândit de fiica sa, în anul 2006, cu ajutorul fostului contabil-şef al clubului de fotbal. Ţărănistul Marian Popa susţine că a primit, la sediul partidului, mai multe documente, respectiv un contract de vânzare-cumpărare, dar şi unul de închiriere, precum şi un răspuns al municipalităţii, care atestă traiectoria pe care a urmat-o apartamentul pe care Oana-Alina Stan l-a dobândit. „Dacă tot am primit aceste acte în cutia poştală de la sediul partidului, însoţite de o hârtie în care mi se sugera să fac şi plângere penală, mi-am spus că nu e corect faţă de gălăţeni să nu le fac publice. Eu niciodată nu am făcut plângere penală în nume propriu. Sunt prieten cu Marius Stan şi îi sugerez, decât să cheltuie banii în campania electorală, mai bine să cumpere un apartament de aceleaşi dimensiuni şi să îl cedeze Primăriei”, ne-a declarat Marian Popa, preşedintele PNTCD Galaţi.

   Conform documentelor pe care Marian Popa le-a pus la dispoziţia mass-media, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, apartamentul care a ajuns în posesia Oanei-Alina Stan a fost deţinut, iniţial, de revoluţionarul de casă al Primăriei Galaţi, Valter Manofu. Acesta a deținut locuinţa în baza contractului de închiriere cu numărul 340/09.03.1994, până în anul 2004, atunci când a renunţat la apartament în favoarea lui Gheorghe Pecheanu, contabilul-şef al Oţelului, căruia i-a fost închiriată locuinţa conform contractului nr. 1006/27.07.1994.

 

   Pecheanu a primit ilegal imobilul de la Primăria Galaţi

   La acea dată, contabilului-şef al Clubului Oţelul îi era interzis să beneficieze de o locuinţă din spaţiul locativ al municipalităţii, în condiţiile în care acesta deţinea deja o proprietate personală în Galaţi, pe strada Gheorghe Doja, la blocul DJ, apartament 69. Cu toate acestea, funcţionarii din Primărie i-au făcut cadou apartamentul. La scurt timp, însă, Gheorghe Pecheanu a cedat contractul de închiriere a locuinţei Oanei-Alina Stan, fiica lui Marius Stan, consilier local la acea dată şi preşedintele Clubului Oţelul. Primăria a cerut, în schimb, rezilierea contractului de închiriere 140006/1996, respectiv evacuarea din spaţiu a familiei Pecheanu. Prin urmare, instanţa a dispus rezilierea contractului de închiriere, evacuarea din spaţiu a lui Gheorghe Pecheanu, pe care l-a obligat la plata întreţinerii în valoare de 39.383.181 lei. Ulterior, fiica lui Marius Stan a cumpărat cu mult sub prețul real, de la municipalitate, apartamentul situat pe strada Traian, nr. 97, bloc A8. Apartamentul pe care l-a dobândit Oana-Alina Stan, prin contractul de vânzare-cumpărare cu numărul 2413/18.12.2007, la preţul de 79.430,60 de lei, are trei camere şi o suprafaţă de 76,48 de metri pătraţi.

  Liberalul Marius Stan nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere în legătură cu acest subiect.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate