Galaţiul va fi supervizat de mâna dreaptă a baronului local de Vrancea, Marian Oprişan

   În lipsă de oameni, USL-iştii vor aduce la vârful Prefecturii Galaţi un fost prefect al judeţului Vrancea, protejatul baronului local Marian Oprişan. Instituţia Prefectului judeţului Galaţi a revenit, conform negocierilor, Partidului Social Democrat, care, cel mai probabil, marţi, potrivit unor surse, îl va detrona pe actualul prefect, Paul Florea (susţinut de PDL). Acestuia îi va lua locul o femeie, social-democrată, ce beneficiază, de ani buni, de sprijinul şi susţinerea preşedintelui Consiliului Judeţului Vrancea, PSD-istul Marian Oprişan. Surse din mediul politic gălăţean susţin că în fruntea Prefecturii Galaţi va veni nimeni alta decât Raluca Tatiana Dan, fost secretar general al CJ Vrancea şi prefect al aceluiaşi judeţ. „E hazardat să spun că ştiu. Se aude, într-adevăr, acest lucru. Nimic nu e sigur. Voi încerca să îmi duc mai departe proiectele. Nu am garanţia că voi reuşi, dar voi încerca. Proiectul cu zona metropolitană este foarte important şi vreau să îl finalizez. Voi purta o discuţie cu noul prefect pe tema asta. Deja am discutat cu noul ministru de Interne şi a spus că doreşte să le continue”, ne-a declarat prefectul judeţului Galaţi (încă), Paul Florea. Acesta a precizat că, în schimb, are asigurată o funcţie în Prefectură.

 

   De la Prefectură – în Parlamentul României

   Paul Florea ar putea să candideze, în noiembrie, pentru un mandat de parlamentar, în municipiul Galaţi. Acesta ne-a declarat că nu a renunţat la ideea de a se bate pentru un fotoliu de deputat, însă acest lucru „depinde de cum evoluează şi viaţa politică”.

Până la sfârşitul săptămânii trecute, pe scena politică se vehicula numele fostului prefect, social-democratul Claudiu Brânzan, pentru vegherea peste judeţul Galaţi. De altfel, acesta a rămas preferatul PSD-iştilor gălăţeni pentru ocuparea acestei funcţii, numai că Brânzan nu are statut de înalt funcţionar public, susţin surse USL.

Potrivit presei vrâncene, Raluca Tatiana Dan este membru de nădejde al PSD, fost candidat la Camera Deputaţilor pentru mandatul trecut, fost secretar general al Consiliului Judeţului, dar şi prefect. În perioada 2002-2007 a fost directorul executiv al Direcţiei Relaţii Interne şi Internaţionale din cadrul aceleiaşi instituţii. În anii 2001 şi 2002 a fost directorul cabinetului preşedintelui CJ, Marian Oprişan, iar în perioada 1997-2001 - consilier juridic la CJ.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate