Bacalbaşa – anchetat de procurori și apărat de Dan Nica

   Doctorul Nicolae Bacalbaşa, candidatul Uniunii Social Liberale pentru preşedinţia Consiliului Judeţului, este acuzat de fals şi uz de fals, după ce, în anii 2004 şi 2008, a depus o serie de declaraţii pe propria răspundere în care afirma că nu a colaborat cu Securitatea. Preşedintele PNŢCD Galaţi, Marian Popa, a formulat, ieri dimineaţă, plângere penală împotriva lui Bacalbaşa, urmând ca ţărănistul să sesizeze şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cu privire la „falsul din declaraţiile lui Bacalbaşa”. „Este bine să mai dea declaraţii şi pe la Parchet, nu doar la ştirile PRO TV. Eu nu mai vreau ca în Galaţi să candideze securiştii informatori. Cred că Dan Nica este şeful informatorilor de la Dunărea de Jos, pentru că numai cu astfel de propuneri vine în campanie”, ne-a declarat ţărănistul. În vizorul lui Popa se mai află şi alţi PSD-işti, care, deşi au fost dovediţi turnători, au încasat, ani în şir, indemnizaţii de revoluţionari. Este vorba despre fostul director al Teatrului Muzical - Florin Melinte şi de consilierul primarului Dumitru Nicolae, Eugen Stoleriu. „Bacalbaşa mi-a bulversat activitatea. Trebuia să fac plângere penală împotriva lui Vlad Vasiliu, Florin Melinte şi Stoleriu, dar nu e nimic, în câteva zile rezolv şi cu plângerile împotriva acestora”, ne-a spus Marian Popa.

   Partidul Social Democrat îşi victimizează, însă, candidatul: „Doctorul Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa este victima unei campanii de denigrare, calomniere şi prejudiciere a imaginii cum nu am mai întâlnit în ultimii 20 de ani. Un om nevinovat, el însuşi la un pas să devină victimă a sistemului securisto-comunist dinaintea anului 1989, este supus linşajului mediatic pentru un simplu motiv: şi-a anunţat, public, intenţia de a candida la preşedinţia CJ Galaţi. Ceea ce se întâmplă acum cu doctorul Bacalbaşa, pare desprins din absurd”, ne-a declarat Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi.

 

   Partidul patronat de Dan Nica a trecut la intimidare

   Preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, a susţinut, ieri, o conferinţă de presă, în care a ţinut să avertizeze reprezentanţii mass-media că vor fi acţionaţi în instanţă, pentru calomnie. „Dacă cineva crede că face afirmaţii pur şi simplu, fără să suporte consecinţe, se înşală. Nu voi accepta şi nu voi tolera această chestiune”, a spus Dan Nica. Întrebat de ce doctorul Bacalbaşa refuză să se prezinte în faţa electoratului, din respect, cu un punct de vedere vizavi de acuzaţiile care i s-au adus, şeful PSD-iştilor a precizat: „Eu nu sunt de acord (...) Aceste chestiuni sunt pregătite ca probe în dosarele de calomnie”. Nica a gafat puternic în momentul în care a insinuat că, în urma proceselor, Bacalbaşa se va alege cu maşini sau case de pe urma celor chemaţi în instanţă şi, astfel, fundaţia sa îşi va mări capitalul. În acelaşi timp, liderul PSD-iştilor gălăţeni a afirmat faptul că jurnaliştii ar fi fost plătiţi pentru a-l denigra pe Bacalbaşa.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate