PSD-iştii lui Saghian sabotează şedinţele Consiliului Local din Schela

   Scandal electoral, pe bani publici, în comuna gălăţeană Schela. Protejatul şefului PSD Galaţi, senatorul Gheorghe Saghian, a dat dispoziţie ca niciun consilier local al partidului să nu fie prezent la şedinţele Consiliului Local. Astfel că primarul Marcel Petrea s-a trezit, la ultimele două şedinţe extraordinare convocate, că nu poate adopta o serie de hotărâri, în condiţiile în care Consiliul Local este dominat de oamenii lui Saghian. „Cel mai important proiect de hotărâre vizează rectificarea bugetului. Am primit de la Guvern 160.000 de lei şi cu aceştia trebuie, urgent, să achităm mai multe datorii, să facem plăţi pentru continuarea unor proiecte, dar nu pot face nimic că sunt sabotat”, ne-a declarat primarul comunei Schela. Potrivit acestuia, consilierii locali social-democraţi au primit vizite acasă de la PSD-istul Petru Bărceanu, fratele fostului primar al comunei – condamnat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şi au fost ameninţaţi că dacă se prezintă în plen, îşi vor pierde mandatele de consilieri. De altfel, fratele primarului condamnat este şi candidatul desemnat de PSD pentru funcţia de primar. „Ei au o televiziune aici, în comună – Rural TV – şi au ieşit pe post ca să arunce cu noroi în mine. La televiziunea aceasta apar mereu pentru a mă denigra. Nu am avut încotro şi am chemat mai mulţi oameni din sat pentru a le arăta adevărul, altfel nu am cum să mă apăr”, ne-a mai spus primarul Marcel Petrea.

 

   La Schela se face administraţie cu directive din puşcărie

   Chiar dacă fostul primar al comunei, PSD-istul Iacov Bărceanu, a fost condamnat de către magistraţi şi se află, în prezent, după gratii, în Primărie, dar şi în Consiliul Local, se face administraţie după indicaţiile transmise de către acesta, din penitenciar. Surse din PSD ne-au spus că fostul primar a încercat să îl determine şi pe actualul edil-şef să îi urmeze „sfaturile” în materie de administraţie, iar persoana prin intermediul căreia transmite indicaţii este chiar fratele său. „După Adunarea Generală a PSD, când am fost ales, cu unanimitate de voturi, preşedinte al organizaţiei şi s-a discutat despre candidatura mea pentru Primărie, pe data de 9 martie, de Sfinţii Mucenici, Saghian a venit şi, în faţa unui grup de 40 de oameni, a anunţat că am fost suspendat pentru 12 luni din partid”, ne-a declarat primarul, care candidează din partea UNPR, la alegerile din luna iunie.

 

   PSD îl acuză pe primar de ilegalităţi

   Purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan, susţine că primarul comunei Schela „are anumite probleme privind achiziţia de lucrări publice”. „Există bănuieli că achiziţiile nu sunt cele mai legale. De aceea, consilierii locali PSD nu vor să îi dea ocazia să mai greşească. În perioada campaniei electorale, unii primari mai au de dat bani colo şi colo. Se poate face rectificarea şi după alegeri. Nu înţelegem ce e cu graba asta”, ne-a declarat Claudiu Brânzan.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate