PDL şi UNPR îl strâng cu uşa pe Marius Necula să candideze la Primărie

   Alianţa Pentru Progres (APP) refuză să îl susţină pe consilierul local Mihai Alin, protejatul omului de afaceri Ninel Comşa, în cursa pentru Primărie. Comitetul coordonator al APP, întrunit sâmbătă dimineaţă, a respins ideea ca democrat-liberalul Mihai Alin să fie desemnat candidat al alianţei pentru fotoliul de edil-şef al Galaţiului. Şi asta pentru că atât colegii săi de partid, cât şi UNPR-iştii, nu îmbrăţişează ideea de a susţine „un candidat de 2%” în alegeri, după cum l-au catalogat mai multe persoane, membre ale celor două formaţiuni politice. Comitetul coordonator al APP a decis, în schimb, să îl desemneze candidat pentru Primărie pe senatorul PDL Marius Necula. Informaţia ne-a fost confirmată şi de către democrat-liberalul Iulian Aramă: „Candidatul pentru Consiliul Judeţului este Eugen Chebac, iar cel desemnat pentru Primăria Municipiului Galaţi este Marius Necula. Acest lucru s-a convenit în cadrul întâlnirii de sâmbătă”.

 

   Candidatura lui Necula – impusă de la Bucureşti

   Chiar dacă APP i-a impus să intre în cursa pentru Primărie, surse din cadrul celor două partide ne-au spus că senatorul Marius Necula refuză să candideze împotriva lui Nicuşor Ciumacenco (independent) şi a lui Marius Stan (USL). Ba mai mult, PDL-istul a impus o serie de condiţii, printre care se numără diverse sume de bani, de la bugetul statului, pentru mai multe obiective „de campanie” din oraş. Apropiaţi ai conducerii UNPR şi PDL susţin că democrat-liberalului Necula urmează să îi fie dictată candidatura chiar de către superiorii de la Bucureşti. Ba mai mult, pe scena politică se vehiculează ideea că parlamentarul portocaliu se teme că, odată cu candidatura la Primărie, îşi va pierde funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PDL, în condiţiile în care, în sondaje, Necula se situează abia pe locul patru, cu 9%, în preferinţele electoratului cu drept de vot.

   La şedinţa de sâmbătă a alianţei, care a fost catalogată drept una „încordată”, au participat deputatul Mircea Toader, senatorul Marius Necula, primarul Tecuciului Eduard Finkelstain, consilierul judeţean Iulian Aramă – din partea PDL, în timp ce din tabăra progresiştilor au participat senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă, preşedintele CJ Eugen Chebac şi Dan Dobrea (preşedintele UNPR).

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate