La comanda lui Necula, PDL i-a retras sprijinul politic lui Doru Resmeriţă

   Inspectorul şcolar general al Galaţiului, democrat-liberalul Doru Resmeriţă, a rămas, la sfârşitul săptămânii trecute, fără sprijin politic, după ce Organizaţia Municipală, condusă de senatorul Marius Necula, a votat, în unanimitate, retragerea susţinerii acestuia. Informaţia ne-a fost confirmată chiar de către călăul politic al lui Resmeriţă, care ne-a spus că decizia organizaţiei vine ca urmare a „răcelii” cu care inspectorul şcolar general a tratat un proiect gândit chiar de către senator. „Nu eu am decis, ci colegii de la Organizaţia Municipală. Anul trecut, a existat un proiect legat de revitalizarea învăţământului gălăţean, lucrat de un grup de cadre didactice, condus de inspectorul şcolar general adjunct, Onuţ Atanasiu. Ideea a fost a mea. Erau mai multe propuneri pe care noi vroiam să le punem în practică. Domnul inspector general a manifestat răceală în acest sens. Nu s-a preocupat de proiect”, ne-a declarat Marius Necula. Deşi senatorul PDL invocă proiectul drept motiv, surse din interiorul partidului susţin că adevăratul motiv pentru retragerea sprijinului politic inspectorului şcolar general îl constituie susținerea acestuia pentru Nicuşor Ciumacenco în alegeri. De altfel, şi Necula a recunoscut, voalat, acest lucru. „... Ca să aflăm, la ceva timp, că face întâlniri cu directorii în care a început să le spună cum Ciumacenco, în calitate de viitor primar, îi va ajuta. A preferat să îl sprijine pe viceprimarul PSD în campania de la Primărie şi nu a sprijinit proiectul. L-a părăsit pentru a îmbrăţişa ideile viceprimarului”, susţine Necula.

   Inspectorul general școlar, Doru Resmeriță, afirmă că viceprimarul Ciumacenco a fost invitat la întâlnirea cu directorii de școli doar pentru a explica modalitatea de calcul a burselor acordate elevilor, conform HCL 41/2012. ”Mai nou, văd că problema inspectorului școlar este una falsă, constat că senatorul Necula are o problemă cu deputatul Boldea”, a punctat Resmeriță.

   Ultimul cuvânt, în ceea ce priveşte retragerea sprijinului politic al lui Doru Resmeriţă, îl va avea, însă, Organizaţia Judeţeană a PDL, condusă de deputatul Mircea Toader. În cadrul Biroului Permanent Judeţean al partidului, membrii, conduşi de aripa Toader (tabără din care face parte şi Resmeriţă), vor supune votului decizia luată de PDL-iştii comandaţi de Necula.

   Odată cu retragerea sprijinului politic, Doru Resmeriţă va pierde funcţia de inspector şcolar general, în cărţi, privind înlocuitorul acestuia, aflându-se protejatul senatorului Necula, Onuţ Atanasiu.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate