Partidul răposatului Carol Dina a ajuns pe mâna unor trombonişti

   După ani buni în care partidul România Mare Galaţi a fost în moarte clinică la propriu, iată că a reînviat brusc. Fostul prim secretar UTC-ist, Marin Costel, a reuşit marea performanţă să se facă de râs chiar din prima conferinţă de presă susţinută. Reprezentanţii mass-media gălăţene au fost convocaţi de Dorin Meran la o conferinţă, joi, în cadrul căreia PRM ar fi trebuit să anunţe, oficial, candidatul pentru primăria municipiului Galaţi.

 

   Penibili cu P mare

   Toţi se aşteptau să-l vadă pe Eugen Durbacă în carne şi oase, aşa cum s-a anunţase anterior. Doar că, surpriză: candidatul PRM dispăruse brusc. Situaţia a devenit de-a dreptul penibilă în momentul în care, luat la întrebări de ziarişti, Marin Costel a făcut pe neştiutorul: "S-a produs o eroare. Conferinţa a fost convocată de Dorin Meran. Eu nu mă fac responsabil de cina vă sună. Nu am avut intenţia să anunţ candidatura lui Eugen Durbacă. Este o situaţie penibilă, recunosc".

 

   Vadim l-a vrut pe Durbacă

   După fix trei minute, cei de la PRM s-au făcut iar de râs. Marin Costel a spus că s-a râzgândit în privinţa candidatului Eugen Durbacă, deoarece acesta ar fi "cameleonic". "Domnul Durbacă a solicitat conducerii PRM să aprobe candidatura. Lucru acceptat de preşedintele Corneliu Vadim Tudor, cât şi de mine. Ulterior, am aflat că dânsul negociază cu mai multe partide şi că-l susţine pe candidatul Nicolae Bacalbaşa pentru şefia Consiliului Judeţului. Acest lucru mi-a tras cel mai interesant semnal de alarmă. Am avut anumite rezerve, este un tip cameleonic", spune Marin Costel, despre cel pe care l-a curtat o bună perioadă de timp.

Pentru a drege cât de cât busuiocul, cei de la PRM au spus că există, totuşi, un candidat, însă nu-i pot dezvălui încă numele. Cică ar fi inginer şi om de afaceri, iar candidatura va fi anunţată, oficial, pe 20 aprilie. Spre surprinderea ziariştilor, cei de la "România Mare" nu au încetat să se dea în stambă nici măcar în ultimul ceas. Întrebaţi câţi membri mai are formaţiunea şi ce procente mizează să obţină la alegeri, aceştia au răspuns :"Avem în jur de 9.000 de membri şi sperăm să obţinem 9,5 procente la alegeri".

   Sergiu Damian