UNPR Galați folosește presa scrisă precum izmenele generalului Gabi Oprea

   Partidul generalului de intendență Oprea, născut anexă al PDL și autointitulat progresist, are o relație foarte originală și ilegală cu presa. UNPR-iștii gălățeni, în lipsă de idei originale, au ales unele ”progresiste” și s-au apucat să fure articole din ziarele locale și naționale. Nu le-au dus acasă, pentru a le citi pe ascuns, ci le-au publicat într-un ziar propriu. În acest sens, au investit doar în platforma unui cotidian on-line, botezat PresaGalați. Cu presa în numele site-ului, uneperiștii gălățeni s-au apucat de copiat (copy-paste) articole din ziare fără a menționa sursa, fără numele autorului, încălcând astfel, cu insoleță de politicieni provinciali, legea care protejează drepturile de autor.

   Faptul că produsul aparține progresiștilor locali a fost confirmat de președintele filialei UNPR, Dan Dobrea, care a încercat să scuze furtul de articole prin faptul că nu se ocupă personal de ziar. Președintele UNPR Galați a promis că, de acum înainte, va fi menționată sursa, ca și cum asta ar rezolva problema furtului.

   Oficiosul de partid este editat de o firmă care nu apare în evidețele finanțelor locale, deși folosește o adresă din Galați. Mai mult, cotidianul politicienilor progresiști are o casetă de redacție stufoasă, cu vreo 12 nume de presupuși jurnaliști, deși niciun articol nu le aparține.

  Agresiunea asupra presei scrise a fost extinsă de uneperiști și împotriva gălățenilor, care sunt agasați cu panouri publicitare imense ce promovează fițuica de partid. Publicitatea se face pe domeniul public, fără autorizațiile necesare, beneficiind probabil de complicitatea viceprimarului Nicușor Ciumacenco, viitor candidat independent ce urmează să fie susținut în cursa de edil-șef și de UNPR.

   Sorin Țiței

Adaugă comentariu

Codul de securitate