Locotenenţii lui Dan Nica l-au exclus pe Eugen Chebac din PSD

   Preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, nu mai este membru al PSD Galaţi. Şeful CJ a rămas, oficial, fără sprijin, după ce organizaţia de cartier din care făcea parte a hotărât excluderea acestuia din partid. Informaţia ne-a fost confirmată de către Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, care a precizat că hotărârea PSD-iştilor „de cartier” a fost luată în urmă cu o lună de zile. „Chebac nu mai este membru PSD. Din clipa asta, este o domnişoară care se poate mărita cu oricine doreşte. Nu am ştiut de acest lucru până acum câteva zile, din cauză că organizaţia de cartier a anunţat târziu această decizie”, ne-a declarat Brânzan. Excluderea lui Eugen Chebac din PSD, chiar de către băieţii de cartier, a fost posibilă în condiţiile în care şeful CJ nu mai deţinea nicio funcţie de conducere în partid. Şi asta pentru că Eugen Chebac şi-a dat demisia din toate funcţiile de conducere pe care le deţinea în PSD, încă din anul trecut, atunci când a anunţat că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi.

   Excluderea, din formaţiunea politică păstorită de Dan Nica, nu îl va afecta pe Chebac, în condiţiile în care acesta îşi va putea duce la capăt mandatul de preşedinte al CJ, fiind ales, în 2008, prin vot uninominal. „Statutul prevede ca atunci când o persoană devine membru, acest lucru este posibil prin organizaţia de cartier de care aparţine. Totodată, excluderea unui simplu membru este hotărâtă tot de către această organizaţie”, a mai spus Claudiu Brânzan.

   Eugen Chebac nu a mai beneficiat de sprijinul social-democraţilor gălăţeni, încă din toamna anului trecut, odată cu anunţul acestuia potrivit căruia se va înscrie în cursa pentru şefia CJ, ca independent. De atunci, Chebac a fost pus la zid de către USL-işti în toate şedinţele ordinare şi extraordinare ale consilierilor judeţeni. Ba mai mult, PSD-iştii, PNL-iştii şi PC-iştii au blocat şi au anulat, prin voturi „împotrivă”, mai multe proiecte de investiţii iniţiate de către Eugen Chebac.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate