Deputatul PSD Florin Pâslaru-Pintea este şi incompatibil şi penal

    Ghinionul se ţine scai de parlamentarul social-democrat Florin Pâslaru, protejatul preşedintelui PSD, deputatul Dan Nica. După ce a răsuflat uşurat că Legea Lustraţiei îi permite să viseze la un nou mandat de parlamentar, în ciuda faptului că este turnător, Pâslaru este pus la zid de ANI. Agenţia Naţională de Integritate a solicitat, ieri, Camerei Deputaţilor eliberarea din funcţie a deputatului Pintea, după ce instituţia a constatat că acesta şi-a angajat propriul fiu la unul dintre birourile sale parlamentare din municipiul Galaţi. Florin Alexandru Ioan Pâslaru a păpat din bugetul statului, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, aproximativ 5.158 de euro (21.662 de lei), din 2009 şi până în prezent. „Persoana eliberată sau destituită din funcţie sau faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioada de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă, sau a încetării de drept a mandatului”, se arată în raportul Agenţiei Naţionale de Integritate.

   Pe data de 7 noiembrie 2011, Agenţia a constatat faptul ca Florin Pâslaru a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, începând cu anul 2009, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală numărul 18, încalcând, astfel, prevederile Legii nr. 161, din 19 aprilie 2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Agenţia a dispus şi sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie şi Justiţie. „Parlamentarii sunt pe o lege specială. Încă nu s-a tranşat această problemă, dar nu este prima dată când ANI ia în vizor un parlamentar. Şi nu ştiu să se fi întâmplat ceva cu vreunul dintre aceia”, ne-a declarat deputatul PC Bogdan Liviu Ciucă, despre cazul Pâslaru.

Interesant este faptul că PSD-istul Florin Pâslaru nu a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate.

 

   Pâslaru – în atenţia procurorilor pentru fals şi uz de fals

   Deputatul Pintea a ajuns în atenţia procurorilor, în repetate rânduri, ultima ispravă a parlamentarului gălăţean este declaraţia acestuia, pe proprie răspundere, dată în trei situații diferite, potrivit căreia nu a colaborat cu Securitatea. Ulterior, CNSAS i-a dat verdictul de colaborator, numele de cod al parlamentarului PSD a fost Pintea.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate