Ciumacenco se face scut pentru Nicolae în ratarea împrumutului de 14,5 milioane euro

   S-a găsit vinovatul pentru faptul că, după jumătate de an de la aprobare sa în Consiliul Local, creditul de 14,5 milioane de euro destinat asfaltării străzilor din Galaţi nu a fost aprobat. Dacă în urmă cu ceva timp primarul Dumitru Nicolae declara că nu ştie din ce motiv nu a putut fi accesat împrumutul, misterul a fost, în sfârşit, desluşit de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Ei bine, de vină nu este incompetenţa crasă de care dau dovadă unii directori de prin Primărie, ci zăpada şi fostul Guvern Boc. Întrucât alte vorbe în plus sunt de prisos, vă redăm cu exactitate declaraţia viceprimarului: "Ştiu că urma ca domnul primar să meargă la Ministerul de Finante. Principalul motiv este că drumurile au fost închise şi nu a putut ajunge până la Bucureşti, iar al doilea motiv este faptul că cabinetul Boc a fost demis şi nu avea cu cine discuta acolo. Imediat ce vremea se va îmbunătăţi, domnul primar va face această deplasare pentru a vedea ce este în neregulă. Din câte am înţeles, există un plan de creditare şi un anumit plafon care nu poate fi depăşit".

 

   Cine plăteşte lucrările?

   Ciudat este că, deşi creditul nu a fost aprobat, Primăria a scos lucrările la licitaţie. De pildă, de pe sistemul electronic de licitaţii publice aflăm că au fost desemnate şi firmele câştigătoare, care vor trebui să se ocupe de asfaltarea celor 48 de străzi. Lucru recunoscut, de altfel, şi de vicele Ciumacenco: "S-au făcut şi lucrări de asfaltare pe unele străzi", a spus acesta. Întrebat din ce bani vor fi plătite aceste lucrări, Ciumacenco a răspuns: "Vom vedea. Eu cred că se va rezolva problema şi vor fi găsite soluţii. Aşteptăm să vedem cu ce rezultate vine domnul primar de la Bucureşti". Conform contractului, creditul este pe o perioadă de 10 ani, are o dobândă de 7,5% şi ar fi trebuit să vină de la BRD.

 

   Lista lui Sf. Aşteaptă

   Pe lista străzilor care aşteaptă ca primarul Dumitru Nicolae să-şi ţină promisiunea figurează strada Aleea Pieţei (tronson strada Traian şi Eroilor), Albatrosului, I.L Caragiale, Columb, Instrucţiei, Lugoş, Lupeni, Plantelor, Romulus, Gamulea, Alexandru cel Bun, Bucovinei, Florilor, Meseriaşilor, Parcului şi Aleea Parcului, Lozoveni, Dr. T. Neculuta, Afinului, Bourului, Brateş, Tudor Vladimirescu, Clăbucet, Bucureştii Noi, Nicolae Bălcescu, Bulevardul Marii Uniri, Basarabiei (între Mihai Bravu şi Traian), Gării, Drum Uzina de Apă nr.2 şi Drum acces trecere Bac. De asemenea, pe listă mai sunt şi 10 străzi în cartier Traian Nord. Este vorba de străzile Libelulei, Dropiei, Răchitei, Graurului, Căprioarei, Sulfinei, Privighetorii, Zambilelor, Tufănelelor și Aleea Traian Nord. Se vor face lucrări de canalizare şi alimentare cu apă şi pe nouă străzi din Valea Oraşului: Gloriei, Sculpturii, Canalului, Vidra, Daciei, Săliştei, Sulinei, Ghecet, Elicei.

   Sergiu Damian

Adaugă comentariu

Codul de securitate