PSD-istul turnător „Pintea” este cel mai cheltuitor dintre deputaţii gălăţeni

   Cei nouă deputaţi ai Galaţiului îşi întreţin activitatea din Parlamentul României cu sume halucinante de bani. Indiferent că sunt în vacanţă sau în sesiune parlamentară, aleşii locuitorilor de la malul Dunării se lăfăie, lunar, în miliarde de lei vechi, bani pe care statul român îi pune la bătaie pentru confortul, dar şi prestaţia (care de multe ori lasă de dorit) a deputaţilor gălăţeni.

 

   Pâslaru – devoratorul de bani publici
   Aflat la primul mandat de parlamentar, deputatul PSD Florin Pâslaru-Pintea – după numele de cod dat de Securitate - a demonstrat că se pricepe de minune să facă praf banul public. Pintea ocupă primul loc în topul cheltuitorilor de la Camera Deputaţilor, după ce a reuşit performanţa de a se lăfăi în aproape 2,2 miliarde de lei vechi, doar cu indemnizaţia şi cele două birouri parlamentare ale sale. Statul român a cheltuit pentru PSD-istul gălăţean, în perioada ianuarie-octombrie 2011, nu mai puţin de 219.884 de lei. Dintre aceştia, 177.054 de lei au fost „mâncaţi” de cele două birouri parlamentare ale sale (chirie, utilităţi, salarii personal), în timp ce 42.830 de lei au mers direct, şi nu pe rute ocolitoare, în buzunarul deputatului, ca indemnizaţie de parlamentar. La această sumă horror, se mai adaugă alte câteva mii de lei, bani pe care Pintea i-a cheltuit în cele două delegaţii ale sale în străinătate. Gurile rele spun, însă, că, deşi deţine un apartament în Bucureşti, PSD-istul îşi face de cap în două camere de hotel, dintre care una se află pe numele său. Plătite, evident, din bani publici.

 

   Carmen Axenie – o începătoare cu pretenţii de diva
   Tecuceanca democrat-liberală Carmen Axenie ocupă locul doi în topul cheltuitorilor de la Camera Deputaţilor. PDL-ista a demonstrat, în primele 10 luni ale anului trecut, că poate ciurui bugetul statului cu vârf şi îndesat. Carmen Axenie „a spart”, în perioada ianuarie-octombrie, peste 2 miliarde de lei vechi. Bugetul statului a fost sărăcit de 210.296 de lei pentru întreţinerea deputatei. Dintre aceştia, nu mai puţin de 167.976 de lei au fost „mâncaţi” de cele două birouri parlamentare ale sale, iar 42.320 de lei reprezintă leafa sa de parlamentar. La astronomica sumă se mai adaugă alte câteva mii de lei, pe care Axenie i-a cheltuit cu plimbarea sa pe continentul american, în Panama.

 

   PSD-istul Viorel Ştefan – pe locul trei
   Ocupantul locului trei, social-democratul Viorel Ştefan, a reuşit să cheltuiască, în primele zece luni ale anului trecut, nu mai puţin de 90.906 de lei pentru funcţionarea biroului său parlamentar, timp în care a încasat o indemnizaţie de 46.240 de lei. La cei 136.862 se adaugă alte câteva mii de lei pe care deputatul i-a cheltuit pentru o delegaţie în străinătate.
   PSD-istul este urmat, în top, de preşedintele PDL Galaţi, deputatul Mircea Toader, care a încasat o leafă de 46.520 de lei şi pentru a-l cărui birou parlamentar statul a plătit 89.846 de lei. Locul 5 îi revine preşedintelui PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre. Pentru biroul său parlamentar şi indemnizaţie, bugetul statului a fost sărăcit cu 134.937 de lei. La această sumă de bani, se adaugă câteva zeci de mii de lei, bani cheltuiţi de deputat în delegaţii, care au însumat 30 de zile. Liberalul este urmat îndeaproape de preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica – 132.942 de lei. Şeful PSD-iştilor gălăţeni este urmat de subalterna sa Lucreţia Roşca, pentru care statul a plătit, în perioada ianuarie-octombrie, 132.661 de lei. Dintre aceştia, 42.320 de lei reprezintă indemnizaţia de parlamentar, în timp ce 90.341 de lei au fost destinaţi funcţionării biroului parlamentar.

 

   Ultimii pe lista - Bogdan Ciucă şi Mihail Boldea
   Deputaţii Bogdan Liviu Ciucă (PC) şi Mihail Boldea (UNPR) sunt parlamentarii gălăţeni, din Camera Deputaţilor, care au cheltuit cei mai puțini bani. Pentru biroul parlamentar şi indemnizaţia lui Bogdan Liviu Ciucă, statul a cheltuit 131.781 de lei, în timp ce pentru ale lui Mihail Boldea – 131.022 de lei.
Pe lângă sumele astronomice pe care statul le cheltuie pentru birourile parlamentare ale deputaţilor şi indemnizaţiile acestora, bugetul statului este sărăcit de alte 3.462.758 de lei (diurna pentru deplasarea la lucrările Parlamentului), dar şi de 2.773.683 de lei (diurna pentru deplasare în circumscripţiile electorale). Statul român mai cheltuie, cu toţi deputaţii din Parlamentul României, pe cazarea, transportul şi telefonul acestora – 18.627.003 lei.
   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate