Fostul PSD-ist Alexandru Teodorescu rămâne consilier judeţean

   Prefectul Galaţiului, Paul Florea, a invalidat hotărârile consilierilor judeţeni privind retragerea mandatului de consilier a lui Alexandru Teodorescu şi înlocuirea acestuia cu PSD-ista Victoria Giurgiu. Până la sfârşitul săptămânii, reprezentantul Guvernului în teritoriu va notifica conducerea Consiliului Judeţului şi va solicita instituţiei ca Alexandru Teodorescu să fie repus în funcţie. „Am atacat în contencios-administrativ aceste hotărâri şi instanţa se va pronunţa pe cererea mea. Aparatul de specialitate, dar şi eu considerăm că cele două hotărâri nu sunt legale. Până la soluţionare, Teodorescu rămâne consilier”, ne-a spus Paul Florea.
   În ceea ce priveşte ameninţările Partidului Social-Democrat (conducerea formaţiunii politice a afirmat că îl va schimba din funcţie pe Paul Florea şi va formula plângeri penale împotriva sa), prefectul se amuză. „Chestia cu DNA m-a amuzat şi o consider o copilărie. Voi avea o discuţie cu domnul Brânzan şi reprezentanţii PSD”, a precizat prefectul.
Pe data de 20 decembrie, consilierii din cadrul USL i-au anulat mandatul lui Alexandru Teodorescu, la comanda controversatului lider politic gălăţean, deputatul Dan Nica, care l-a exclus din PSD, la începutul lunii trecute. Alexandru Teodorescu a contestat, însă, în instanţă decizia partidului din care a făcut parte. Cu toate acestea, consilierii judeţeni au mandatat-o, prin vot, pe Victoria Giurgiu să îi ia locul.
   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate