Întreţinerea celor patru senatori ai Galaţiului în 2011 a costat peste un milion de lei

   Politicienii gălăţeni, trimişi în Parlamentul României, sunt întreţinuţi de populaţie cu bani grei. Numai anul trecut, cei patru senatori ai Galaţiului au sărăcit bugetul statului cu nu mai puţin de 931.214,77 de lei. Cei patru crai din oraşul de la malul Dunării    şi-au întreţinut, lunar, activitatea cu sume cuprinse între 170 de milioane de lei vechi şi aproape 300 de milioane de lei vechi.

 

   Marius Necula – senatorul de diamant
   Cel mai scump dintre cei patru senatori ai Galaţiului este, de departe, democrat-liberalul Marius Necula. Parlamentarul gălăţean a reuşit performanţa de a cheltui, anul trecut, nu mai puţin de 256.976,37 de lei, la care se adaugă alte câteva mii de lei - bani plătiţi de statul român pentru cele patru delegaţii ale sale în Monaco, Belgia, Croaţia şi Franţa. Cele mai mici cheltuieli ale statului cu democrat-liberalul au fost în luna iulie, atunci când, pentru întreţinerea senatorului, s-au cheltuit nu mai puţin de 14.872,38 de lei, bani ce includ indemnizaţia de parlamentar, diurna, cazarea, deplasările, transportul şi telefonul de serviciu. Pe lângă această sumă, Marius Necula a mai primit şi 9.050 de lei pentru chiria, utilităţile, materialele de întreţinere şi plata personalului cabinetului său senatorial. Parlamentarul a cheltuit cel mai mult în luna octombrie. Este vorba despre nu mai puţin de 26.376,88 de lei. Per total, în perioada ianuarie-octombrie 2011, senatorul Marius Necula a fost întreţinut cu peste 2,5 miliarde de lei vechi.  

 

   UNPR-istul Laurenţiu Chirvăsuţă îi suflă în ceafă
   Parlamentarul UNPR Laurenţiu Chirvăsuţă ocupă locul doi în topul cheltuitorilor de la Senat. Întreţinerea acestuia a costat, în perioada ianuarie-octombrie, 243.870,85 de lei, bani ce însumează indemnizaţia de parlamentar, diurna, cazarea, deplasările, transportul, telefonul de serviciu, dar şi cheltuielile cu biroul său senatorial. În cazul lui Laurenţiu Chirvăsuţă, cea mai mică cheltuială a fost în luna ianuarie, atunci când statul a plătit 20.102,41 de lei pentru întreţinerea sa. În luna martie, însă, senatorul a sărăcit bugetul statului cu nu mai puţin de 25.968,44 de lei. În cele 10 luni de activitate, tecuceanul „a costat” aproape 2,5 miliarde de lei vechi.

 

   PSD-istul Saghian – ceva mai ieftin
   Senatorul PSD Gheorghe Saghian a costat statul român nu mai puţin de 217.946,72 de lei, în cele 10 luni ale anului trecut. Ca şi în cazul colegilor săi de la Senat, suma de bani reprezintă indemnizaţia de parlamentar, diurna, cazarea, deplasările, transportul, telefonul, materialele de întreţinere pentru biroul său parlamentar, dar şi plata angajaţilor săi. Saghian a fost cel mai uşor de întreţinut în luna ianuarie, atunci când a fituit 19.981,75 de lei, însă şi-a luat revanşa în octombrie, lună în care „a costat” nu mai puţin de 26.227,63 de lei. Cheltuielile de întreţinere a PSD-istului s-au ridicat la aproape 2,2 miliarde de lei vechi.

 

   Chirurgul Ichim – un senator mai cumpătat
   Medicul chirurg Paul Ichim s-a dovedit a fi cel mai puţin costisitor dintre senatorii gălăţeni, statul cheltuind cu acesta 212.420,83 de lei, în perioada ianuarie-octombrie 2011. Activitatea liberalului a costat cel mai puţin în luna august, respectiv 18.797,75 de lei, în timp ce în octombrie, aceasta s-a ridicat la 22.452,49 de lei. Paul Ichim „a costat”, în cele 10 luni, 2,1 miliarde de lei vechi.
   Corina Dobre


 

Adaugă comentariu

Codul de securitate