Turistul-senator Marius Necula a vizitat patru ţări pe banii publici

   Dacă în topul deputaţilor plimbăreţi un liberal este campion, în cel al senatorilor, locul întâi şi singurul îi revine unui democrat-liberal. Parlamentarul PDL-ist Marius-Gerard Necula s-a plimbat, în 2011, pe bani publici, cât pentru toţi senatorii gălăţeni la un loc. Marius Necula nu a avut contracandidat, deoarece senatorul a fost singurul dintre aleşii gălăţeni pentru Senat care a mers în delegaţii în afara ţării.
   Potrivit paginii web a Senatului României, parlamentarul democrat-liberal a petrecut 15 zile în străinătate, în 2011, în ţări precum Monaco, Belgia, Croaţia şi Franţa, deplasări al căror cost se ridică la aproximativ 20.000 de lei. Senatorul a petrecut patru zile la Nisa, în luna martie, unde a participat la o conferinţă privind convenţiile în domeniul apelor internaţionale, deplasare care a costat 3.112,39 de lei. În luna aprilie, democrat-liberalul a vizitat, pentru 3 zile, Belgia, unde a participat la o reuniune pe tema schimbărilor climatice. Delegaţia din Belgia a costat 4.394,39 de lei. Necula a trecut graniţa şi în luna mai. Senatorul a fost plecat, pentru 5 zile, în Croaţia, unde a participat la al 7-lea Forum global al parlamentelor lumii pentru habitat şi activităţi conexe. Delegaţia a costat statul român 6.584,29 de lei. Parlamentarul a fost prezent şi în luna iunie la o conferinţă privind procesul parlamentar al celui de-al 6-lea Forum mondial al apei, sub egida adunării parlamentare a Consiliului Europei. Necula a petrecut trei zile în Franţa, ieşire al cărei cost a fost de 4.180 de lei.
   Senatorii Paul Ichim (PNL), Laurenţiu Chirvăsuţă (UNPR) şi Gheorghe Saghian (PSD) nu au fost plecaţi în vreo delegaţie, potrivit site-ului Senatului, până în luna octombrie a anului trecut.
   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate