Singura şansă ca moţiunea USL să treacă: parlamentarii Puterii să taie porci

   Parlamentarii Opoziţiei au iniţiat o moţiune în care nici măcar ei nu cred. Deputatul Liviu Bogdan Ciucă, purtătorul de cuvânt al PC Galaţi, a recunoscut că moţiunea de cenzură pe care USL o va susţine, joi, în Parlament, împotriva comasării alegerilor, nu are şanse să treacă. Conservatorul a spus, în schimb, că moţiunea ar putea avea sorţi de izbândă dacă parlamentarii Puterii vor alege să taie porci, decât să fie prezenţi în plenul Parlamentului. „Dacă sunt preocupaţi mai mult de Ignat decât de moţiune, s-ar putea să fie o mică şansă, una care ne-o generează Crăciunul, şi nu Puterea. Dar în rest, nu cred pentru că interesul parlamentarilor Puterii e să îşi conserve locul în Parlament. Orice greşeală ar face, i-ar conduce în afara partidului şi listelor. Noi ne facem datoria, am depus moţiune pentru că atât putem face”, a afirmat deputatul.

   Bogdan Ciucă a criticat coaliţia de la guvernare, în condiţiile în care aceasta îşi va asuma răspunderea pe legea privind comasarea alegerilor, fapt nemaiîntâlnit „nicăieri într-o lume civilizată, într-un stat civilizat. O lege care stabileşte regulile din bătălia electorală nu se trece prin asumare, pentru că e evident că, cel care face gestul acesta, trage spuza pe turta lui”.

   Deputatul a precizat, însă, că pe scena politică de la Centru au apărut o serie de zvonuri potrivit cărora Traian Băsescu va forma o uniune socială, asemănătoare USL-ului, pentru a crea confuzie în rândul electoratului. „Partidele de la Putere, deci UNPR, PDL şi eventual, altele, vor forma o uniune care va avea o denumire asemănătoare cu a USL-ului, pentru a genera o confuzie şi mai mare. Se spune că ar fi vorba de USD”.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate