Prefectul Paul Florea – somat să ceară scuze PSD-ului

   PSD-iştii gălăţeni au sărit la gâtul prefectului Galaţiului, Paul Florea, după ce, cu o zi înainte, reprezentantul Guvernului în teritoriu a atras atenţia consilierilor judeţeni şi PSD-ului cu privire la o serie de ilegalităţi comise în cazul „Teodorescu”. Intervenţia prefectului i-a scos din sărite pe oamenii liderului „democrat” Dan Nica, aceştia acuzându-l pe Florea că se amestecă în treburile interne ale partidului. „Paul Florea nu ar trebui să ocupe acest scaun, ci ar trebui să meargă la Curtea Constituţională, dacă tot ne-a demonstrat că are aptitudini. El a fost la CJ în calitate de invitat. Părerile ţi le exprimi ulterior, dând sau nu avizul de legalitate. Am fost şi eu prefect şi nu am făcut aşa ceva. Ca urmare a modului în care domnia sa a tratat o adresă a PSD, ca fiind un fals, şi pe consilieri i-a acuzat de uz de fals, îi cerem să îşi prezinte, public, scuzele. Atât PSD, cât şi consilierilor judeţeni”, a spus Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi.

   Consilierul judeţean PSD-ist Ciprian Groza a solicitat, ieri, prefectului să analizeze şi situaţia preşedintelui Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, în condiţiile în care şeful CJ, deşi este încă membru PSD, a anunţat că va candida pentru un nou mandat din partea UNPR. „Sunt curios ce va spune prefectul în acest caz”, a precizat Brânzan.

PSD-iştii i-au reproşat lui Paul Florea că nu s-a implicat într-o problemă semnalată de aceştia, în localitatea Bălăşeşti, din judeţul Galaţi, acolo unde Consiliul Local şi primarul PDL-ist refuză să învestească în funcţie un consilier al PSD. „Acolo, consiliul local funcţionează cu 10 consilieri, în loc de 11. Din biroul prefectului, distanţa este mare până la Bălăşeşti, unde nu se pune în practică o decizie definitivă şi executorie a instanţei. Până la sala de şedinţe a CJ, e mai mică distanţa”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate