Ciumacenco poate dormi liniştit – Victor Ponta îi înţelege supărarea

   Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, copilul de suflet al primarului Dumitru Nicolae, se poate considera, începând de astăzi, un PSD-ist cu adevărat fericit. Şi asta pentru că preşedintele PSD la nivel naţional, Victor Ponta, a declarat, în cadrul vizitei sale la Galaţi, că răzvrătitul Ciumi este ”prietenul” său. Asta după ce, Victor Ponta şi-a trădat colegul de partid, care se clasase pe primul loc în sondajele interne ale USL, desemnându-l pe   liberalul Marius Stan, candidat pentru fotoliul de primar al Galațiului. „Nicuşor Ciumacenco este membru PSD, este prietenul meu şi sunt convins că va fi alături de mine şi de noi în echipă, mulţi ani de acum încolo. Deşi i-am înţeles supărarea şi dorinţa legitimă de a candida, mi-a reproşat multe lucruri. Este normal să îmi reproşeze. Este prietenul meu şi are voie să îmi reproşeze orice, dar sunt convins că va rămâne alături de noi. În politică sunt momente în care îmi pare rău că sunt preşedinte al PSD-ului, atunci când trebuie să iau decizii dureroase. Am luat decizia de la Galaţi şi împreună trebuie să câştigăm”, a spus liderul social-democrat.

   Victor Ponta a precizat, însă, că viceprimarul PSD, care va candida ca independent, cu sprijinul lui Dumitru Nicolae şi a o armată de PSD-işti de la organizaţia municipală, după ultimele informații interne din partid, va beneficia de sprijinul său abia peste patru ani. Ponta şi-a întărit afirmaţia spunând că „Ciumacenco este mai tânăr ca mine şi avem mulţi ani de politică înainte.Se va bucura şi de susţinerea mea, numai că nu acum, ci în 2012. Cei care sunt nemulţumiţi, dar rămân alături de noi, sunt prietenii mei. Cei pe care nu pot să-i înţeleg sunt cei care, doar pentru că nu li se oferă o candidatură în continuare, pleacă la duşman, la trădători. Trădătorii de la UNPR sunt o ruşine pentru toată România. Este partidul pubelă al României şi regret orice fost coleg al nostru care s-a dus la partidul pubelă”, a adăugat Victor Ponta.

 

   Chebac, exclus din PSD atunci „când nu-i place”

   Preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, care şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat din partea UNPR, va fi exclus din PSD. Dan Nica, şeful social-democraţilor gălăţeni, a refuzat, însă, să precizeze când se va întâmpla: „E o situaţie ridicolă. Să fii candidat UNPR şi tu să fii membru PSD. Nu este o situaţie tocmai confortabilă. Sincer să fiu, noi nici nu ne-am gândit la acest lucru, pentru că am avut alte lucruri mai importante să le discutăm. E lipsit de Dumnezeu să te duci la un partid de 1% şi să-ţi închei cariera politică în acest fel. E regretabil. Cu certitudine, îl voi da afară, dar să avem timpul necesar. Îl voi exclude atunci când nu-i place lui”. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco şi preşedintele Eugen Chebac au lipsit, astăzi, de la toate acţiunile USL, desfăşurate cu ocazia vizitei lui Victor Ponta la Galaţi.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate