„Comasarea alegerilor subminează libertăţile individului”, afirmă Tăriceanu

   Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu, a criticat ieri, în vizita sa la Galaţi, iniţiativa coaliţiei de la guvernare privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Tăriceanu a catalogat iniţiativa PDL drept o subminare a democraţiei, care pune în pericol drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului. „Subminarea democraţiei prin comasarea alegerilor este un fapt extrem de periculos şi nu reprezintă decât un pas îndărăt, major din punct de vedere politic, care după 20 de ani de la căderea comunismului pune în pericol drepturile şi libertăţile fundamentale ale individului. Aceste excese sunt generate de setea lor de putere, a celor de la PDL”, a spus liberalul.

   Fostul prim-ministru este de părere că, prin comasarea alegerilor, PDL nu va face altceva decât să îşi semneze sentinţa la moarte de pe scena politică, comparând soarta partidului aflat la guvernare cu cea a PNŢCD, care a dispărut din Parlament. „Argumentele lor oficiale sunt de-a dreptul penibile şi descalificante, şi anume că facem economie la buget. România şi-a permis să facă alegeri la termen şi alegeri separate chiar şi în cele mai dificile perioade de după 1990, deci nu văd de ce acum nu ar putea să facă acest lucru. Este evident că în spatele acestui argument se ascund dorinţa şi speranţa PDL de a scoate un rezultat mai bun la alegeri, sprijinindu-se pe forţa aleşilor locali. Eu cred că este un calcul greşit, care nu îi va ajuta să câştige nimic. Nu-i va ajuta nici măcar să îşi diminueze pierderile, dar, în schimb, pentru democraţia românească şi pentru cetăţeni, comasarea alegerilor este o mare greşeală şi o mare pierdere'”, a conchisTăriceanu. Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor a mai precizat că partidul din care face parte gândeşte, în acest moment, o strategie „dură şi spectaculoasă, de contracarare a proiectului privind comasarea alegerilor”.
    Criticile fostului preşedinte al PNL nu au ocolit şi UNPR, formaţiune politică nou constituită, aflată în coaliţia de guvernare, pe care a catalogat-o drept „făcătură”, întrucât, este de părere acesta, „au deturnat votul cetăţenilor”. „Acesta este un sistem dictatorial pentru că se impune doar voinţa conducătorului. Ne îndreptăm către un soi de dictatură personală. Cu cât scăpăm de Băsescu mai repede, cu atât mai bine”, a conchis Tăriceanu.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate