Victor Paul Dobre îl vrea pe Băilă în locul „ghimpelui” Paul Ichim

   Şeful liberalilor gălăţeni, deputatul Victor Paul Dobre, vrea să îl facă senator pe omul de afaceri Marian Băilă, proaspăt intrat în rândul mogulilor de presă. Politicieni liberali ne-au spus că Dobre încearcă, de mai multe luni de zile, să îl convingă pe Băilă să bată palma pentru a se înscrie în cursa alegerilor parlamentare de anul viitor. Liberalii susţin că, astfel, Victor Paul Dobre intenţionează să scape de actualul senator, chirurgul Paul Ichim, care îi stă ca un ghimpe în coaste, din cauza faptului că nu este supus. Ba mai mult, nici nu cotizează la partid precum ar face-o Marian Băilă, recunoscut drept un înfocat susţinător al liberalilor gălăţeni. „Dobre şi-a făcut un calcul pragmatic economic. O campanie ţeapănă costă. Se face pe bani grei. Totul are conotaţii financiare, iar Dobre îşi vede mereu propriul interes”, ne-a spus unul dintre liberalii apropiaţi şefului PNL.

   Problema care îi dă bătăi de cap şi îi pune beţe în roate lui Dobre vine, însă, de la Centru. La Bucureşti, vârful USL a stabilit că, la alegerile de anul viitor, liberalii vor merge cu parlamentarii actuali pentru un nou mandat, iar chirurgul Paul Ichim, care are notorietate şi echipă mult mai puternice decât Dobre, nu se gândeşte să renunţe la un nou mandat de senator.

   Scenariul, dezvăluit de liberali, poate fi, însă, şi explicaţia pentru faptul că Dobre nu mişcă un deget în a-l ajuta pe doctorul Paul Ichim să revină la Spitalul Judeţean Galaţi, de unde tabăra PSD-istă l-a „expulzat”. Este bine ştiut faptul că, deşi Dobre este prieten bun cu Dan Nica, şeful PNL nu a bătut cu pumnul în masă niciodată pentru a-şi apăra omul din partid. Ba mai mult, de fiecare dată când este întrebat despre acest fapt, Dobre pasează problema în curtea lui Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate