USL îndreaptă armele către Eugen Chebac și gloanţele către gălățeni

    Faptul că social-democratul Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului, şi-a anunţat, oficial, candidatura pentru un nou mandat, în ciuda faptului că USL l-a desemnat candidat pe doctorul bufon Nicolae Bacalbaşa, a declanşat războiul la Consiliul Judeţului. Şedinţa ordinară de ieri a fost suspendată din cauză că PSD-iştii şi PNL-iştii nu au fost de acord cu ordinea de zi, în urma directivelor primite din partea şefilor celor două partide. Nu cu mult timp înainte de şedinţă, aleşii judeţeni din cele două partide, împreună cu Victor Paul Dobre, s-au întâlnit pentru a pune la punct prima rundă de intimidare a lui Chebac.

   Tonul a fost dat de Nicolae Bacalbaşa, vedeta ştirilor sângeroase, care a cerut retragerea de pe ordinea de zi a două proiecte de hotărâre ce vizau modernizarea accesului personalului, pacienţilor și vizitatorilor, precum şi a parcării Spitalului Judeţean. Pentru că a fost refuzat de Chebac, Bacalbaşa i-a replicat: „Am căutat, din respect pentru cei de aici şi pentru dumneavoastră, de fapt, pentru funcţia dumneavoastră, să explic punctul de vedere al unui partid din care faceţi parte. Încă. Dar dacă mă întrerupeţi, mă înclin în faţa forţei”. Iniţiativa lui Bacalbaşa a fost susţinută şi de liberala Tania Bogdan, vicepreşedintele Consiliului Judeţului. Astfel, ordinea de zi a fost supusă la vot şi nu a trecut, cu trei voturi lipsă.

  

   Politicul bate nevoia gălățeanului

   Consilierii judeţeni au uitat, ieri, de fapt, că au fost aleşi chiar de populaţie, fiind plătiţi din banii publici pentru implementarea de proiecte care să confere o viaţă mai bună gălăţenilor. Aleşii locali au trecut, astfel, peste o serie de investiţii din sistemul sanitar, şi-aşa destul de şubred, dar şi peste majorarea alocaţiei de hrană pentru persoanele aflate în grija Protecţiei Copilului. „Nu îi înţeleg pe consilierii medici, care se opun tocmai sistemului de sănătate, extrem de important pentru viaţa gălăţenilor. Au solicitat retragerea celor două proiecte de hotărâre fără ca domnii consilieri să cunoască despre ce este vorba în aceste proiecte”, a declarat Eugen Chebac.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate