Viceprimarul Ciumacenco este curtat de UNPR ca să îl înlocuiască pe Durbacă

   Copilul de suflet al lui Dumitru Nicolae, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, pe care Dan Nica nu a vrut să îl impună în cursa pentru Primărie din partea USL, este curtat de UNPR. Surse din partid susţin că ministrul Apărării, Gabriel Oprea, care deţine şi funcţia de preşedinte al UNPR, este tentat să îl înlocuiască pe Eugen Durbacă cu Nicuşor Ciumacenco, în cursa pentru fotoliul de primar. Asta, în ciuda faptului că deputatul Mihail Boldea a anunţat, oficial, că Eugen Durbacă este candidatul UNPR pentru primărie.

   Intenţia liderului Gabriel Oprea vine după ce Eugen Durbacă şi-a manifestat o serie de nemulţumiri legate de statutul său în cadrul UNPR. Candidatura lui Ciumacenco la Primărie, în schimb, este susţinută de aripa Dobrea a UNPR Galaţi, cea care l-a impus pe Eugen Chebac candidat pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţului Galaţi.

   Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a negat informaţia potrivit căreia va candida din partea unui partid politic. „Dacă voi alege să candidez, nu o voi face din partea niciunui partid. Voi candida ca independent. Legat de vreo ofertă a UNPR, nu vreau să comentez”, ne-a spus Ciumacenco.

   În cazul în care UNPR nu va bate palma cu viceprimarul PSD-ist, lui Eugen Durbacă îi va reveni funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a UNPR, ceea ce îl scoate din sărite pe Dan Constantin Dobrea, actualul lider al organizaţiei judeţene. „Mai vedem dacă va fi aşa. Eu nu ştiu nimic despre acest lucru”, ne-a spus liderul organizaţiei judeţene a UNPR Galaţi.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate