Toader l-a plimbat pe Baconschi pe Dunăre să se mândrească cu inactivitatea din porturile gălăţene

   Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a poposit, la sfârşitul acestei săptămâni, în oraşul de la malul Dunării. Oficial, ministrul a venit la Galaţi cu scopul de a participa la conferinţa internaţională „Impactul politicilor fiscale asupra sectorului IMM în contextul dezvoltării durabile”, găzduită de Universitatea Danubius, prilej cu care Teodor Baconschi a prezentat proiectul „Strategia Dunării în contextul dezvoltării durabile”. În cadrul vizitei de la Galaţi, oficialul de la Bucureşti, împreună cu staff-ul PDL Galaţi, s-a întâlnit cu IPS dr. Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, şi a făcut o plimbare pe Dunăre cu: Octavian Gheorghiu - directorul Autorităţii Navale Române, George Petcu - directorul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime, Florin Uzumtoma - directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, Aurel Zamfir - directorul Autorităţii Naţionale de Îmbunătaţiri Funciare, Florin Spătaru - directorul de Resurse umane şi Afaceri corporatiste al Şantierului Naval, prefectul Paul Florea, deputatul Mircea Toader şi senatorul Marius Necula.

   Plimbarea de aproape o oră pe fluviu i-a permis ministrului de Externe să-și facă o imagine asupra inactivității porturilor gălățene. Apoi, Baconschi a participat la o întrunire a organizaţiei judeţene a PDL, pe care o supervizează. La finalul vizitei, ministrul a fost prezent la ceremonia de lansare a postului Realitatea Galaţi-Brăila. “Mă aflu la Galaţi cu ocazia conferinţei publice de la Universitatea Danubius. Strategia Dunării este o iniţiativă româno-austriacă, care are ca ţintă dezvoltarea infrastructurii pe tot parcursul Dunării, atât a celei portuare, cât a traseelor culturale, care să ne pună în valoare”, a declarat, fără să tragă nicio concluzie, ministrul de Externe.

   Dacă, iniţial, programul a cuprins o serie de vizite în Porturile Docuri, Bazinul Nou, Unicom Oil Terminal, Reni, Şantierul Naval “Damen”, Zona Liberă şi Terminalul Operare Nave Giurgiuleşti – Republica Moldova, autorităţile gălăţene s-au gândit, totuşi, că ar fi mai comod să îi arate oficialului cu degetul obiectivele.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate