Paul Dobre îi dă liber din USL lui Durbacă

    Liderul liberalilor a scos cartonaşul de avertisment pentru Durbacă şi oamenii lui din PC. În consecinţă, Dobre i-a avertizat pe conservatori, într-o conferință de presă, că USL se poate lipsi inclusiv de „motorul” Durbacă. Liderul PC Galați este acuzat că a pornit în altă direcţie, contra USL. Asta pentru că nu este candidatul uniunii la primăria Galaţiului. „Mi-a plăcut istoria cu cele trei motoare ale USL-ului care trebuie cuplate, absolut de acord cu el. Am o singură observaţie: să cuplăm cele trei motoare pe mers înainte. Dacă unul e pe mers înapoi, îl decuplăm. Şi rămânem cu două. O să ajungem, în loc de trei ori mai repede, de două ori mai repede. Eu personal îmi doresc să ajungem de trei ori mai repede. Vreau să văd direcţia!”, le-a transmis Dobre conservatorilor.

   Cu o săptămână în urmă, deputatul Bogdan Ciucă făcuse un apel disperat la liderii celorlate două partide componente ale USL. În viziunea lui Ciucă, Nica şi Dobre trebuie să se aşeze la masa tratativelor cu Durbacă. Bogdan Ciucă făcuse atunci o declaraţie de natură să îi înduioșeje pe Dobre şi Nica, însă flutura şi o ameninţare împachetată: cică ar fi mare păcat de pierderea „motoarelor USL”. Se referea la transformarea în candidaţi independenţi a celor care vroiau să candideze din partea USL, dar au fost lăsaţi pe dinafară.

Avertismentul liberalului vine după mai multe apariţii publice ale lui Durbacă, în care acesta a criticat PSD-ul local, care ar fi lipsit de fair-play cu partenerii politici.

   Victor Lucescu

Adaugă comentariu

Codul de securitate