Gheorghe Saghian se antrenează pe ascuns pentru şefia C J Galaţi

   Unul dintre cei mai chiulangii parlamentari gălățeni, senatorul-agricultor Gheorghe Saghian, se visează şef peste judeţul Galaţi. Social-democratul gălăţean, protejatul preşedintelui PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, se pregăteşte, din umbră, să fie lansat în cursa pentru fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi.

   În ciuda faptului că doctorul Nicolae Bacalbaşa, vedeta ştirilor sângeroase de la Galaţi, a fost anunţat, oficial, candidat al PSD pentru şefia Consiliului Judeţului, surse din mediul politic gălăţean susţin că adevăratul pion al partidului este, de fapt, senatorul Gheorghe Saghian. Şi asta nu pentru că Bacalbaşa nu are experienţă în administraţia gălăţeană sau că nu pierde nicio ocazie în a se da în stambă, ci mai degrabă că Saghian ar şti cel mai bine să gestioneze banul public în interesul PSD. Sursele citate ne-au dezvăluit faptul că, sondajul realizat de social-democraţi în rândul gălăţenilor, în care Bacalbaşa s-a clasat pe primul loc, nu este decât o mascaradă, care să-l determine pe Eugen Chebac (actualul preşedinte al CJ), căzut în dizgraţia şefului Dan Nica, să renunţe să mai candideze pentru un nou mandat. Interesant este și faptul că Eugen Chebac nu îşi doreşte nici în ruptul capului să se retragă, ba mai mult, analizează posibilitatea de a candida ca independent, ceea ce îi dă planurile peste cap lui Dan Nica. Şi nu pentru că încă un candidat în cursa pentru CJ ar strica, ci mai degrabă pentru faptul că agricultorul Saghian nu mai are priză la locuitorii din mediul rural, ceea ce îl face extrem de vulnerabil în lupta contra lui Chebac.

 

   Florin Popa va fi mâna dreaptă a lui Saghian

   Pentru că Primăria Galaţi a revenit liberalilor, conform negocierilor din cadrul USL, PSD îi pregăteşte city-managerului Florin Popa o funcţie de conducere la Consiliul Judeţului. Aceleaşi surse din PSD au afirmat faptul că Florin Popa va fi numit “supervisor” peste licitaţii şi mâna dreaptă a lui Saghian, în cazul în care acesta va câştiga şefia Consiliului Judeţului. Una dintre sarcinile pe care Popa le-a primit este legată de proaspătul proiect de finanțare, de 130 de milioane de euro, câştigat de judeţul Galaţi, pentru alimentarea cu apă şi canalizare. Florin Popa va trebui să aibă grijă ca firmele de casă ale PSD să nu rămână pe din-afară, precum s-a mai întâmplat, din când în când, în mandatul lui Chebac.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate