Stan se crede pe cai mari şi se isterizează în şedinţele PNL

   Funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, pe care Crin Antonescu i-a făcut-o cadou lui Marius Stan, i-a luat minţile edilului-şef. Dacă, până să fie promovat în structura de conducere a lui Crin Antonescu, Marius Stan nu călca la şedinţele de partid ale PNL Galaţi, odată cu statutul de vicepreşedinte „primarul gălăţenilor” (după cum s-a autoproclamat) s-a trezit brusc preocupat de politică, dar, mai ales, măcinat de idei liberale. Şedinţa de vineri a Biroului Permanent Judeţean al partidului, care s-a dorit a fi una relaxată, mai ales că în BPJ al PNL se regăsesc şi doamne, s-a transformat într-una extrem de încordată întrucât primarul Galaţiului a simţit nevoia să tune şi să fulgere împotriva a câtorva liberali, în special a deputatului Victor Paul Dobre – preşedintele PNL Galaţi, care îi stă, de ceva vreme, precum un ghimpe în coastă edilului-şef. Potrivit unor surse, lui Marius Stan i-a crescut tensiunea atunci când consilierul judeţean Magdalena Gaiu i-ar fi spus că pensionarii gălăţeni sunt nemulţumiţi de faptul că nu mai primesc abonamente pentru a călători gratuit cu mijloacele de transport în comun ale Transurb. Reacţia edilului-şef, care s-a simţit tras la răspundere şi rănit în orgoliu, i-a lăsat cu gura căscată pe membrii Biroului Permanent Judeţean: edilul-şef s-a isterizat, ajungând, într-un final, să intre în polemică şi cu deputatul Victor Paul Dobre.

 

    Stan salivează la fotoliul de şef

   Deşi a declarat, în repetate rânduri, că nu este interesat de politică, precizând, în cadrul unor conferinţe de presă, că este „primarul gălăţenilor şi nu membru de partid”, Marius Stan se visează, mai nou, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL. Surse apropiate edilului-şef ne-au spus că liberalul îşi pregăteşte intens terenul pentru a-l detrona pe Dobre, binecunoscut fiind faptul că cei doi au o relaţie nu tocmai confortabilă. Visul edilul-şef este, însă, greu de atins, întrucât Stan nu este agreat de liberalii cu state vechi în partid.

   Chiar dacă pozează într-un gentleman, Marius Stan nu le-a oferit, la şedinţa de vineri, reprezentantelor sexului frumos din PNL nici măcar o floare, în timp ce senatorul Paul Ichim, deputatul Victor Paul Dobre, deputatul George Scarlat şi medicul Dumitru Cristea nu au uitat de bunele maniere.

   Corina Dobre