Progresiştii l-au trădat pe Eugen Chebac la comanda PSD

   Ghinionul se ţine scai de fostul social-democrat Eugen Chebac. După ce a fost pus la zid şi umilit de USL, fostul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi este alungat şi de către „ai săi”. Uniunea Naţională pentru Progresul României, formaţiune politică din partea căreia a candidat pentru un nou mandat, nu îl mai susţine pe Eugen Chebac pentru funcţia de consilier judeţean. Biroul Permanent Judeţean al UNPR a hotărât, astăzi, retragerea sprijinului politic al fostului şef de judeţ. „Domnul Chebac nu a respectat decizia Biroului Politic Permanent Judeţean de a-şi depune mandatul la dispoziţia BPPJ, precum au făcut-o ceilalţi progresişti care au obţinut mandat de consilier. S-a comportat mai degrabă ca un independent şi nu ca un candidat din partea unui partid politic”, ne-a declarat Dan Dobrea, preşedintele Organizaţiei Municipale a UNPR Galaţi. În aceste condiţii, chiar dacă instanţa îi va da câştig de cauză în bătălia cu aleşii judeţeni ai USL, care au refuzat ilegal să îi valideze mandatul, Eugen Chebac nu se va mai putea întoarce în plenul Consiliului Judeţului Galaţi. Asta, pentru că, potrivit lui Dan Dobrea, UNPR a hotărât să nu îl mai susţină pe Chebac pentru ocuparea vreunei funcţii publice.

   Surse din mediul politic gălăţean ne-au spus că motivul invocat de UNPR nu reprezintă decât un pretext, în condiţiile în care progresiştii şi PSD-iştii şi-au dat mâna, mai nou, pentru o colaborare în plan politic. Apropiaţi ai liderului UNPR, Dan Dobrea, ne-au spus că una dintre condiţiile impuse de PSD, în plan local, a fost decapitarea lui Eugen Chebac, omul care i-a ajutat pe progresişti, care se aflau la o cotă de 2%, să acceadă în Consiliul Judeţului. Chiar dacă liderul UNPR ne-a declarat că locul lui Chebac va fi ocupat de către progresista Gabriela Munteanu, surse din PDL au infirmat, susţinând că scaunul lui Chebac va reveni unui democrat-liberal, în condiţiile în care APP s-a destrămat, imediat după alegeri.

   UNPR-iştii şi PSD-iştii şi-au dat mâna după ce, timp de aproape doi ani, s-au făcut albie de porci, cu fiecare ocazie ce li s-a ivit.

   Corina Dobre