Paul Mogoș - ofițer corupt de la ”doi ș-un sfert” Galați, se vrea ”reeducat” la SPP

   Ofițerul de polițe Paul Mogoș, lucrător, până la începutul lunii în curs, la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (DGIPI) Galați, fostul ”doi ș-un sfert”, a fost descoperit că este implicat într-o rețea care elibera carnete de conducere pe bandă rulantă, la Tecuci. Direcția Generală Anticorupție (DGA) Galați, împreună cu DGIPI, au investigat, de curând, un caz de luare de mită și trafic de influență, care ar fi trebuit să ducă la ofițeri de Circulație, din Tecuci, personaje ce favorizau, contra cost, obținerea lejeră a permiselor de conducere. După cum rezultă din comunicatul DGA Galați, transmis pe 10 ianuarie, ”au prins în flagrant un cetăţean care a pretins şi primit 750 euro de la o persoană, pentru a facilita promovarea examenului de obţinere a permisului de conducere”. Omul a fost prins în timp ce lua o tranșă de bani din suma pretinsă de la cel interesat de carnetul de conducere. În toată ecuația nu apare niciun ofițer de rutieră, la care ar fi trebuit să ajungă șpaga, și asta pentru că omul ”serviciilor”, Paul Mogoș, a dat alarma în rândul celor de la Circulație. Mogoș a anuțat ”pionul” final să nu se apropie de șpagă și, astfel, colegii de la DGA s-au ales doar cu un intermediar al mitei. În loc să fie ”agățat”, Paul Mogoș a fost sfătuit părintește, de șefii săi, să părăsească discret DGIPI.
   Surse din cadrul poliției gălățene ne-au confirmat faptul că ofițerul corupt Paul Mogoș va fi recuperat de Serviciul de Pază și Protecție (SPP). Astfel, Mogoș va putea să traficheze informații direct din preajma președintelui și a premierului.
   De altfel, Paul Mogoș și-a mai ”ridicat poalele în cap” în urmă cu câteva luni, atunci când, împreună cu colegii săi Paul Gigi și Teo Paraschiv, beți rangă în timpul programului, au produs un scandal monstru într-o stație de autobuz din Galați. Chiar dacă oamenii agresați de polițiștii beți au cerut ajutor la 112, nici unul dintre cei trei ofițeri DGIPI nu a primit măcar o sancțiune.
   Sorin Țiței

Adaugă comentariu

Codul de securitate