O nouă seară de reduceri și o lectură surpriză la librăria Humanitas Galați

   Patru scriitori gălăţeni lansează o provocare îndrăzneață în comunitate: autorii își invită concitadinii să contribuie la scrierea a patru romane, prima întâlnire cu publicul fiind programată luni, 28 septembrie, orele 18, la librăria Humanitas Galați. Prima întâlnire a cititorilor va fi cu „Vânzătorul de margarete” al lui Octavian Miclescu, iar moderator Doru Căstăian.

   Proiectul literar poartă denumirea „IV Romane” și este inițiat de scriitorii Octavian Miclescu, Tudor Neacșu, Adi Secară și Andrei Velea. Cei patru autori și-au propus să scrie câte un roman și să lanseze volumele în 2016. Originalitatea proiectului „IV Romane” constă în metoda de lucru aleasă de grupul de scriitori. Aceștia le fac cunoștință cititorilor cu romanul alternativ, roman care se naşte din dialogul cu publicul. Concret, proiectul va include două tipuri de întâlniri: 1. ateliere de lucru şi 2. lecturi publice, toate găzduite de librăria Humanitas Galați. Atelierele de lucru nu vor fi accesibile publicului larg, se vor desfăşura în cerc închis, accentul fiind pus pe lucrul pe text, pe munca de editare cu pixul pe hârtie.Lecturile publice vor constitui o oportunitate valoroasă atât pentru scriitori, care-și vor supune romanele testului cititorului simplu, dezbaterii publice încă din faza de lucru, dar și pentru cititori, care vor avea oportunitatea de a fi implicați în actul creativ încă din momentul scrierii romanului.
   Cititorii, critica şi toţi cei interesaţi pot urmări evoluția proiectului literar „IV Romane” şi pe pagina https://www.facebook.com/patruromane.

 

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate