Ceremonii de deschidere anoste la fiecare dintre facultățile Universităţii „Dunărea de Jos”

   Cei peste 3.700 de boboci ai Universităţii „Dunărea de Jos” au avut parte, astăzi, de o deschidere descentralizată a anului universitar, spre deosebire de anii trecuţi. De data aceasta, fiecare facultate în parte a decis să îşi întâmpine studenţii în cadrul unor ceremonii restrânse și anoste.

Ciclul de studii cel mai căutat, în acest an universitar, a fost cel de masterat, fiind ocupate atât cele 879 de locuri bugetate, cât și cele 460 la taxă. „Interesul crescut pentru domeniile de masterat poate fi pus şi pe seama faptului că tot mai mulţi agenţi economici şi toate instituţiile publice doresc să recruteze angajaţi cu studii superioare complete” se arată într-un comunicat al Universităţii „Dunărea de Jos”.

   După cele trei sesiuni de admitere de anul acesta, peste 2.300 de tineri urmează programul de studii universitare de licenţă. Tot anul acesta, o grupă de 30 studenţi ai Facultăţii de Litere, înscrisă în ciclul de studii menţionat mai sus, va studia în regim ID – IFR. De asemenea, tot sub auspiciile universității își continuă studiile şi cei 55 de doctoranzi.

 

   Taxa de cămin a crescut cu 15%

   Bugetari sau nu, cei peste 2.400 de studenţi ce vor locui in căminele Universităţii „Dunărea de jos” vor plati o taxă cu 15% mai mare faţă de cea de anul trecut. Şi asta din cauza faptului că subvenţia la cantine și cămine nu a fost majorată. Există însă şi veşti bune: reabilitarea căminelor s-a terminat la timp, iar amenajarea bucătăriilor comune, ce vor exista în fiecare cămin, este în plină desfăşurare.

Până acum, în căminele studenţeşti s-au cazat doar studenţii din anul I şi cei din anii mai mari care au avut precazare. Procesul de ocupare a locurilor în cămine continuă până pe data de 5 octombrie 2012.

   Cătălina Enache