Locuitorii a patru sate gălăţene sunt încă izolaţi sub nămeţi

   Satele Hănțeşti (Buciumeni), Aldeşti (Bereşti-Meria), Vădeni (Cavadineşti) şi Lupele (Pechea) sunt şi la această oră izolate, sute de familii având nevoie disperată de alimente. „Acţionăm cu 19 utilaje pentru deblocarea acestor cătune. În rest, toate drumurile judeţene principale sunt deschise, unele pe un singur fir, pentru că zăpada este şi de 3 metri. Fiecare comunitate din judeţul Galaţi, cu excepţia celor patru sate, are câte o arteră de comunicaţii deschisă”, a precizat preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac. La acest moment, o situaţie aparte se întâlneşte în satul Hânceşti, comuna Buciumeni, unde aproximativ 50 de familii au nevoie de apă şi alimente, eforturile drumarilor de a deschide o cale de acces spre acest cătun fiind îngreunate de gheaţa groasă. „O situaţie dificilă este la Buciumeni, spre Hânceşti, unde stratul de zăpadă este de peste 2,5 metri şi este îngheţat. Acolo lucrăm cu un buldoexcavator şi cu o wollă, pentru că frezele nu mai pot face faţă din cauza gheţii”, a completat preşedintele Eugen Chebac.
   Autorităţile spun că în următoarele două ore drumul de acces spre satul Aldeşti, comuna Bereşti–Meria, va fi deblocat, iar până la ora 18.00 se speră ca şi satele Vădeni şi Hânceşti să fie deblocate. În privinţa satului Lupele, utilajele vor lucra şi în timpul nopţii pentru a se reuşi deblocarea drumului.
   În judeţul Galaţi se lucrează cu patru freze, trei autogredere, şase wolle, trei autopurtate şi un buldoexcavator. Pe Dunăre se patrulează, pentru a sparge bancurile de gheaţă, iar probleme sunt la Priza Dunării, locul de alimentare a Galaţiului cu apă, unde deocamdată bancurile de gheaţă nu au astupat gurile de alimentare. „Ca şi până acum, prin grupul de suport tehnic din cadrul Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă luăm măsuri ca utilajele să fie în districte şi în circulaţie pentru ca zăpada să nu se depună în cantităţi mari, asta dacă nu va fi viscol. Am atenţionat populaţia să-şi facă provizii. Deschizând căile de acces spre comune, se poate acum face şi aprovizionarea magazinelor şi a populaţiei din comunele judeţului Galaţi”, a mai spus Eugen Chebac.

    Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate