Sute de gălățeni sunt izolați și trăiesc în beznă din cauza viscolului

   Peste 450 de locuitori din județul Galați îsi duc traiul, de mai bine de o zi, în condiții demne de Evul Mediu. Nu mai putin de doua localități, respectiv Nămoloasa și Roșcani, nu mai primesc energie electrică din cauza viscolului puternic, care a pus la pământ mai multe transformatoare ale Electrica. Cei aproximativ 500 de gălățeni riscă să primeasca și în aceasta seară lumina de la lumânare, în condițiile în care nicio echipă a societații de distribuție a energiei electrice nu se poate deplasa în cele două localități gălățene din cauza drumurilor impracticabile din județ. ,,Drumurile județene sunt blocate și din cauza asta nu putem interveni acolo. În mod clar suntem legați de accesul pe drumurile județene”, a declarat Iulian Aramă, directorul SDEE Electrica Galați.
   Viscolul din județul Galați a tras pe dreapta nu doar generatoarele de curent electric, ci și utilajele de deszăpezire, care nu pot interveni din cauza rafalelor puternice de vânt. Potrivit conducerii Consiliului Județului, peste 90% dintre drumurile din județul Galați sunt închise, iar autoritățile nu pot interveni decât pentru cazurile medicale. ,,Viscolește cu peste 80 de kilometri pe ora, iar utilajele sunt ineficiente în aceste condiții. Nu pot acționa decât atunci când vântul se va mai potoli”, ne-a declarat Petru Tudorache, directorul Departamentului Drumuri și Poduri din cadrul Consiliului Județului Galați.

 

   Ex-primarul de la Brahasesti, transportat cu elicopterul la spital
   Pentru că ambulanțele nu pot răzbate prin nameți, gălățenii care au nevoie de îngrijiri medicale urgente sau internări sunt preluați de către autorități doar cu elicopterul. Astfel s-a intervenit, astăzi, și în cazul fostului primar al comunei Brăhășești, Vasile Băiculescu, care a fost transportat la spital cu elicopterul, din cauza unor probleme extrem de grave la inimă. ,,Astăzi, au fost doua solicitari pentru elicopter. Ambele, în localitatea Brăhășești”, a mai precizat Petru Tudorache.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate