Primarul Nicolae a ratat și împrumutul de 14,5 milioane de euro

   A trecut mai bine de jumătate de an de când primarul Dumitru Nicolae se lăuda că va contracta un credit pentru asfaltarea şi modernizarea a 48 de străzi din oraş. Proiectul de hotărâre a  primit şi votul aleşilor locali, iar împrumutul de 14,5 milioane de euro ar fi trebuit sa vină de la BRD. Conform contractului, creditul este pe o perioadă de 10 ani şi are o dobândă de 7,5%. Pe sistemul electronic de licitaţii publice au fost demarate şi licitaţiile pentru desemnarea firmelor care să se ocupă de asfaltarea celor 48 de străzi. Numai că împrumutul a fost ratat, iar primarul Dumitru Nicolae s-a dat de gol: "Nu ne-au aprobat împrumutul. Nu am înţeles de ce. Noi nu mai avem niciun credit luat. De ce altor judeţe li se aprobă şi nouă nu? Ne-au spus că nu ne încadram într-un anume plafon. Voi rezolva personal problema".

 

   În stand-by
   Pe  lista străzilor care aşteaptă ca primarul Dumitru Nicolae să-şi ţină promisiunea figurează strada Aleea Pieţei (tronson strada Traian şi Eroilor), Albatrosului, I.L Caragiale, Columb, Instrucţiei, Lugoş, Lupeni, Plantelor, Romulus, Gamulea, Alexandru cel Bun, Bucovinei, Florilor, Meseriaşilor, Parcului şi Aleea Parcului, Lozoveni, Dr. T. Neculuta, Afinului, Bourului, Brateş, Tudor Vladimirescu, Clăbucet, Bucureştii Noi, Nicolae Bălcescu, Bulevardul Marii Uniri, Basarabiei (între Mihai Bravu şi Traian), Gării, Drum Uzina de Apă nr.2 şi Drum acces trecere Bac.  
   De asemenea, pe listă mai sunt  şi 10 străzi în cartier Traian Nord. Este vorba de străzile Libelulei, Dropiei, Răchitei, Graurului, Căprioarei, Sulfinei, Privighetorii, Zambilelor, Tufănelelor, Aleea Traian Nord. De asemenea, se vor face lucrări de canalizare şi alimentare cu apă pe 9 străzi din Valea Oraşului: străzile Gloriei, Sculpturii, Canalului, Vidra, Daciei, Săliştei, Sulinei, Ghecet, Elicei.

 

   La Sf. Aşteaptă
   Dacă gălăţenii care locuiesc pe străzile menţionate mai sus mai au o oarece speranţă că vor vedea asfalt pe uliţa lor, cei care locuiesc în cartierele Barboşi şi Fileşti îşi pot lua gândul de la acest lucru. Asta pentru că primarul Nicolae a mai ţinut să bifeze o nerealizare: "Să asfaltez şi să fac reţelele de canalizare în aceste două cartiere ale Galaţiului a fost una din dorinţele mele. Am promis şi îmi pare rău că nu mă pot ţine de cuvânt. Nu mai am timp şi nici bani să fac acest lucru".  
   Sergiu Damian

Adaugă comentariu

Codul de securitate