Primăria şi Prefectura se joacă de-a starea de urgenţă la Galaţi

   În plină criză generată de sloiurile de gheață care amenință să blocheze Priza Dunării, autoritățile locale și cele județene își găsesc timp să se contreze în declarații. Dimineaţă, Primăria Galaţi anunţa că a instituit starea de urgenţă la Galaţi. Motivul: tariful pe care ar fi trebuit să îl plătească pentru barja şi remorcherele care împiedică formarea sloiurilor de gheaţă la Priza Dunării. “Pentru orice  serviciu a cărui valoare depăşeşte 10.000 de euro, trebuie organizată licitaţie. Ca să se poată asigura apa potabilă în Galaţi, s-a instituit starea de urgenţă”, susţine viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

 

   ArcelorMittal va suporta costurile blocajului
   Prefectul Paul Florea declară exact contrariul şi precizează că nota de plată nu trebuie plătită de gălăţeni. “Nu s-a instituit nicio stare de urgenţă la Galaţi. Am auzit şi eu că această decizie s-ar fi luat de către comitetul municipal pentru situaţii de urgenţă, dar cred că cei din Primărie nu cunosc legea. Doar Guvernul poate decreta starea de urgenţă într-un judeţ, la propunerea prefectului, iar acest lucru nu se justifică în prezent, pentru că situaţia de la Priza Dunării s-a rezolvat. Închirierea barjei şi a remorcherelor costă 2.000 de euro pe oră, iar costurile vor fi suportate de proprietarul Prizei Dunării, adică de ArcelorMittal”, a declarat Prefectul Paul Florea.

 

   Ne peticim până trece iarna
   Deși provizorie, soluția aleasă de autorități va asigura apa potabilă pentru gălățeni până la trecerea valului de frig care a lovit orașul. Gălățenii sunt însă revoltați de faptul că autoritățile își permit să se joace cu nervii și sănătatea lor de mai bine de o săptămână. “Este inadmisibil ce se întâmplă. După ce că nu sunt în stare să asigure apa potabilă pentru oraş, acum vor să plătim tot noi pentru incompetenţa lor. Cred că mai bine îşi dau toţi demisiile şi ne lasă să ne descurcăm singuri, pentru că, oricum, am face-o mai bine decât ei”, susţine gălățeanul Ionel Manea (42 de ani), inginer.
   Silvia Cernov

Adaugă comentariu

Codul de securitate